Het programma

Een training begint altijd met een warming-up. Tijdens de warming-up wordt er een ronde hardgelopen in combinatie met rek- en krachtoefeningen. Als alle spieren warm zijn worden de hindernissen getraind in combinatie met loop en kracht oefeningen. In het trainingsparcours op sportpark De Zweede zitten alle veelvoorkomende hindernissen zoals swingovers, netten, apenhangen  en combinatiehindernissen. Beginners starten, vanaf april 2018, met een clinic bestaande uit 4 ochtenden waar de basistechnieken aangeleerd gaan worden terwijl een gevorderde, vanaf 1 januari 2018, die de hindernissen beheerst zich meer richt op het verhogen van snelheid en duurvermogen. De jeugdafdeling van Boekelopers Survivalrun laat nog even op zich wachten. De ambitie om deze op termijn op te starten blijft onverminderd.

Wanneer je de basistechnieken beheerst kun je je aanmelden voor een survivalrun. Dit is een wedstrijd waarin je een parcours rennend aflegt. Onderweg kom je hindernissen tegen. Doel is om alle (soms uitdagende hindernissen) te halen en te finishen.

Naast het lidmaatschap van Boekelopers Survivalrun is een lidmaatschap van Survivalrun Bond Nederland verplicht, dit i.v.m. verplichte verzekering. Een bewijs van lidmaatschap dient bij de eerste training ter inzage meegenomen te worden.

Trainingstijden

De trainingen vinden plaats op:

Maandag  van 19:30 tot 21:00 uur (uitloop tot 21:30)
Donderdag van 19:30 tot 21:00 uur (uitloop tot 21:30)

Op dit moment zijn er nog geen vrije trainingen mogelijk.

Vertrekpunt trainingen

Alle trainingen beginnen op Sportpark De Zweede:

Sportpark De Zweede
Boekelosestraat 275
7548 AS Boekelo

Trainers

Marcel Spek
Deze sportman uit Boekelo heeft veel ervaring met hardlopen en is al langer als loper actief bij de Boekelopers. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met survivalrun op korte en middellange afstanden.

Elmer Mulder
Deze sportieveling uit Borne heeft ruime ervaring met allerlei wedstrijden zoals hardloop, adventure- en survivalrunwedstrijden. Elmer heeft al ruime ervaring als trainer. Daarnaast volgt hij regelmatig clinics om zichzelf verder te ontwikkelen als sporter en trainer.

Iwan Te Rietmole
Iwan liep al survivalruns toen de sport nog maar net bestond. Hij trainde voorheen in Eibergen en in de jaren negentig liep hij met survivallegenden zoals Stef Beunk, Jan Maarssen en Marcel Scholten. Iwan heeft de sport door de jaren heen zien ontwikkelen. Als trainer brengt hij dan ook een hoop ervaring mee.

Luuk Laarveld
Luuk heeft een achtergrond in de fitness en bokswereld en heeft nu zijn uitdaging gevonden in de survivalrun. Hij loopt al een aantal jaar mee met recreatieve runs en deed ook mee aan de drie daagse ultra survival en een aantal adventureraces.

Bert Wolbrink
Van oorsprong is Bert een triatleet, hij heeft veel ervaring met fietsen, zwemmen en hardlopen en is een echte duursporter. Toen hij de sport survivalrun ontdekte was hij meteen erg enthousiast en gedreven. In korte tijd heeft hij zich ontwikkeld naar een survivalaar die lange en middellange afstanden loopt.

Martijn Lasonder
Martijn heeft een opleiding cios en daarmee een professionele achtergrond op het gebied van trainen en training geven. Hij heeft al een aantal jaren ervaring met het trainerschap op gebied van survivalrun. Daarnaast houdt hij zich veel bezig met het bouwen van hindernissen, vervaardigen van netten en andere survival gerelateerde activiteiten. Kortom, iemand die je nog veel kan leren en met verstand van zaken.