3e editie BSC Unisson dartstoernooi met 44 deelnemers wederom geslaagd!

Afgelopen zaterdag was de derde editie van het Dartstoernooi bij BSC Unisson. Winnaar van vorig jaar, Mike Weterholt, was niet van de partij, dus zou er dit jaar sowieso een nieuwe winnaar komen in de prestatieklasse. In de recreatieklasse deed titelhouder Nick Rademaker wel weer mee.

Iedereen was keurig om uiterlijk 19:30 aanwezig, zodat we ook precies op tijd van start konden gaan met de poulewedstrijden. De indeling was net als andere jaren aan de hand van het trekken van een kaart. Er waren poules van 4 gemaakt en iedere wedstrijd duurde 3 legs. Iedere gewonnen leg was dan een punt. Rond de klok van 10 uur waren alle wedstrijden in de poules achter de rug. We konden ons gaan opmaken voor de kwartfinales. Opvallend was dat de winnaar van de eerste editie (prestatie) Eddy Levers in de poulefase werd uitgeschakeld. Ook de op voorhand hoog ingeschatte vader en zoon, Maickel en Henri, Ansink werden in de poule uitgeschakeld. Winnaar van vorig jaar bij de recreatie, Nick Rademaker, wist de poule ook niet te overleven.

In de kwartfinales stonden mooie wedstrijden op het programma en werd er hoog gegooid. Helaas moest bij de recreanten Tom Hietbrink ziek afhaken en nam Jasper Tiemens (de latere winnaar!) het van hem over. Jasper werd in de poulefase derde en had dus veel geluk dat Tom uitviel.

Na de kwartfinales en de halve finale konden we uiteindelijk om 23:15 uur starten met de finales. In de prestatieklasse was er een zinderende partij tussen Frank Slag en Nick Braun en bij de recreanten ging het tussen Sjaak Pastoor en Jasper Tiemens. Beide wedstrijden waren erg spannend en werden met één leg verschil gewonnen. In de prestatieklasse was Frank Slag de winnaar en moest Nick Braun genoegen nemen met een tweede plek. In de recreatieklasse werd Jasper Tiemens eerste. De tweede plek was hier voor Sjaak Pastoor.
drts2016

Op de foto boven de winnaars van de 3e editie van het BSC Unisson dartstoernooi 2016: vlnr Frank Slag (1e prestatie), Jasper Tiemens (1e recreatie), Sjaak Pastoor (2e recreatie), Nick Braun (2e prestatie). Op de foto onder: het was wederom gezellig druk op De Zweede.

darts20161

Tekst en foto’s: Arjan Wissink