Boerenkooltoernooi: weer gezellig en geslaagd

Op zondag 7 januari stond de 4e editie van het boerenkoolvoetbaltoernooi voor BSC Unisson leden op het programma. Net als vorig jaar konden we een wedstrijdschema voor 8 teams in elkaar zetten. Ook waren er weer een aantal oude bekenden die meededen in het team “De oude rot”, een team dat bestaat uit oud-eerste spelers. Verder was er dit jaar ook een team met spelers die voorheen in het gezelligste team van de club (“Teamschotel het 5e”) hebben gespeeld. Dit team is anderhalf jaar geleden opgeheven, omdat er te weinig spelers over waren. De overige zes teams bestonden uit spelers uit de senioren (1e t/m 5e en dames) en de JO19-1. Deze spelers zijn door de organisatie door elkaar gemixt, zodat er gelijkwaardige teams ontstonden.

Om 10 uur verzamelde een ieder zich op De Zweede om elkaar het beste te wensen voor 2018 en gezellig een kop koffie te drinken met de bijbehorende krentenwegge. Vervolgens even omkleden en “warmlopen”, zodat om 11.00 de eerste wedstrijden konden starten. In de poulefase waren de teams goed aan elkaar gewaagd, want er werd veel gelijkgespeeld. Gelukkig waren er ook kleine overwinningen en konden we gelijk door naar de kruisfinales voor de plekken 1 t/m 4 en 5 t/m 8. Uiteindelijk was in de finale “De Rode Hond” het team dat na een gelijkspel de penalty’s beter nam dan “De Groene pad”. De pret kon voor Jan van Beek niet op toen hij hoorde dat het winnende team een kratje bier kreeg.

    

Nadat een ieder zich gedoucht had, en de carnavalisten naar Losser waren vertrokken, kon in de kantine de prijsuitreiking worden gedaan en wie anders dan Jan van Beek mocht het bekende kratje ophalen. De volgende spelers zaten in team De Rode Hond:

Brian Pieper, Jan van Beek, Martijn Brinkman, Irene Meijer, Toby Kamp, Tim de Veen, Rick Zoetman, Ron Schukkert

Na de prijsuitreiking was het tijd voor het heerlijke stamppotbuffet dat klaar was gezet door ’t Kippeboertje. Ook hier hadden we iemand die erop gehaaid was om als eerste te mogen toeslaan en wel onze eigen voorzitter (Rob Stokkers), maar dit hebben we maar toegelaten aangezien hij later op de middag nog een “donderspeech” moest houden tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Tijdens het buffet en natuurlijk erna werden nog de nodige consumpties genuttigd en moesten we het verhaal van onze voorzitter over politiek en dergelijke nog even aanhoren tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Via deze weg wil ik alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor de deelname en de gezellige dag. Volgend jaar zal het Boerenkooltoernooi op zondag 6 januari plaatsvinden. Zet het allen vast in uw agenda!!

Namens de activiteitencommissie, Arjan Wissink