BSC Unisson 1 koploper na 4-1 winst op TVV 1

Op het zonnige sportpark de Zweede waren zondagmiddag de spelers en begeleiding van de Turkse Voetbalvereniging uit Enschede te gast. TVV, gedegradeerd uit de 4e klasse, is deze competitie begonnen met een vernieuwd jong elftal en had tot nu toe 1 x maal gewonnen, 1 x gelijk gespeeld en 2 x verloren. De wedstrijd begon nadat pupil van de week Sem Bekkers de score had geopend.

TVV liet zien een technische ploeg te hebben met veel individuele kwaliteit. Het was echter BSC Unisson die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Michel stuurde in de 10e minuut Arjan met een pass op maat de diepte in, waarna Arjan de bal bekwaam over de keeper van TVV lobte, 1-0. BSCUnisson creëerde een aantal goede kansen om de score te vergroten maar helaas bleef het 2e doelpunt uit tot vlak voor rust, toen Daan Arjan bediende, die vandaag wel het vizier op scherp had staan en de 2-0 scoorde. Een prima uitgangspositie voor de 2e helft dacht iedereen, maar het was op de valreep dat de linkerspits van TVV een door de BSC Unisson verdediging verkeerd ingeschatte bal wist te benutten, 2-1 en  tevens de ruststand.

Het 1e kwartier na de rust ging de wedstrijd gelijk op, maar toch waren de beste kansen voor BSCUnisson. Het was in de 75e minuut Ruben die een voorzet van Arjan met het hoofd wist te verlengen, de bal viel binnen bij de tweede paal, 3-1. BSCUnisson kreeg in deze fase van de wedstrijd legio kansen om verder uit te lopen op onze Turkse gasten, maar de scherpte om te scoren ontbrak. Tot de 84e minuut, toen Arjan zijn 3e maakte van de middag en de 4-1 eindstand scoorde.

Een verdiende overwinning die, zo later bleek, genoeg was om de koppositie te pakken. Volgende week spelen wij niet i.v.m. deMilitary, over twee weken de topper thuis tegen La Première uit Almelo, dat eveneens 13 punten uit 5 wedstrijden heeft.

En dan was er uiteraard nog het verhaal van Sem Bekkers uit de F3 en onze pupil van de week die naast de gebruikelijke zorg van, dit keer, Joyce Boksem en Renate Winters, ook alvast een complete scheidsrechterscursus kregen van scheidsrechter Grob. Hij kreeg voor de wedstrijd uitgebreide uitleg wat er vanmiddag allemaal ging gebeuren, mocht samen met de scheids de namen controleren, kreeg en passant nog een cursus tossen, scoorde tussendoor nog even de eerste goal en mocht helemaal aan het eind op de knop van de pc drukken om de uitslag te versturen. Oh ja en in de tussentijd zag hij tot zijn grote tevredenheid zijn favoriete team ook nog eens winnen.