BSC Unisson 1 start competitie met gelijkspel bij Delden

Na een zeer behoorlijke voorbereiding, met over het algemeen positieve resultaten, begon het 1ste elftal in en tegen Sv Delden aan een nieuw voetbalseizoen. Door afwezigheid van de geblesseerden Mark Molendijk en Ruben Westerink en de geschorste Jeffrey Nijhuis startte trainer Sogtoen met de volgende basiself:

Opstelling: 1. Timon Ferree, 2. Jordi Brinkman, 3. Martijn Nijhuis, 4. Michel Schipper, 5. Frank Mosman, 6. Nick ten Cate, 7. Daan Wiggers, 8. Egbert Roossink, 9. Gerben Prins, 10. Arjan Wissink(c) en 11. Lennart Schoonheden.
Wissels: 12. Remy v/d Beek, 14. Bart Gerritsen, 15. Robert Roossink en 17. Tom Gremmen.

Voorafgaand werd er door de trainer meermaals gewezen op de eenvoudige overwinningen van vorig seizoen(uit 1-6 en thuis 5-2) en dat de tegenstander alles behalve onderschat mocht worden.

De openingsfase was zeer open, beide ploegen wilden vanuit de opbouw het spelletje gaan maken. Duidelijk zichtbaar was het technische overwicht aan onze zijde, helaas werd hier zeker in de openingsfase zeer weinig mee gedaan. Te vaak werden onze aanvallers door de lucht gezocht. Terwijl we het juist moeten hebben van ons combinatievoetbal. Weliswaar leidden deze hoge ballen menigmaal tot hachelijke situaties voor de Deldense keeper. Daarnaast stak de Deldense grensrechter telkens wel heel graag zijn vlag de lucht in, waarop de scheidsrechter netjes floot voor buitenspel (ik denk dat ik binnenkort nog even een keer bij SV Delden langsga om de grensrechter de daadwerkelijke betekenis van buitenspel uit te leggen).

Toch was het de thuisploeg die via een rebound uit een vrije bal na dik 15 minuten de 1-0 wist aan te tekenen. Dit was precies waar de Deldense formatie naar op zoek was, een voorsprong waarna ze heerlijk achterover konden leunen en rustig loeren op de counter. Nadat er twee 100% kansen werden gemist door Arjan en Douwe, was het ditmaal het welbekende spreekwoordelijke gezegde dat van zich liet horen. Want 3x was scheepsrecht. Douwe wist een slecht verwerkte bal in de defensie te controleren, kapte zijn directe tegenstander uit en schoof de bal in de linker onderhoek, 1-1.

Onze boys gingen nu vol gas op zoek naar de voorsprong, en deze kwam er(niet). Een hard schot van Jordi, vloog rakelings lang de paal, en Lennart maakte het zijn directe tegenstander ook menigmaal behoorlijk zuur. 5 minuten voor rust omspeelde Arjan zijn directe tegenstander en vervolgens de keeper waarna hij met de bal de achterlijn haalde. Zelf schieten was geen optie, waarop hij de bal terug legde op Douwe die zijn 2de goal van de middag kon aantekenen. Helaas hadden we deze zondagmiddag, zoals al eerder vernoemd, te maken met een grensrechter die er alles aan deed om een achterstand te voorkomen. De goal werd dus afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Vlak voor rust had Delden de ultieme mogelijkheid om via een 1 tegen 1 situatie met een voorsprong de rust in te gaan. Gelukkig voor ons wist Timon deze situatie goed op te lossen waardoor er met een 1-1 gerust ging worden.

In de rust werden de kopjes weer even allemaal dezelfde kant op gezet, waardoor we vol goede moed aan de 2de helft begonnen. Binnen 5 minuten hadden onze jongens al 2 a 3 100% kansen om op voorsprong te komen, daarnaast had de scheidsrechter de bal best op de stip mogen leggen toen Douwe een duidelijk zichtbare bodycheck had ontvangen. Er was in de 2de helft duidelijk nog maar een ploeg die op zoek was naar de overwinning. Delden hield zich enkel bezig met verdedigen en loerde op de counter.

Nadat onze jongens kans op kans om zeep hielden, was het wederom de thuisploeg die uit het niets, via een fantastische volley, op 2-1 kwam. Wederom keken onze jongens tegen een achterstand aan. Om moedeloos van te worden):! Lennart en Jordi vormden aan de linkerkant een grote plaag voor de defensie van Delden en haalden keer op keer de achterlijn, helaas was de beslissende eindpass keer op keer net niet nauwkeurig genoeg. Na ong. 75 minuten was het Arjan die, uit een corner van Niko, de bal op magnifieke wijze wist binnen te koppen en zo de 2-2 op het scorebord zette. Vanaf dit moment was het eenrichtingsverkeer richting de Deldense goalie, maar wederom werd kans op kans om zeep geholpen. Nadat Lennart in de 93ste minuut jammerlijk faalde 1 op 1 met de keeper, kreeg Delden zelfs nog een grote mogelijkheid om op 3-2 te komen. Gelukkig werd de bal van de lijn gehaald.

Eindstand 2-2.

Aankomend weekend een nieuwe kans, thuis ontvangt ons 1ste elftal SP. Overdinkel 1 om 14.00 voor de allereerste competitiewedstrijd van ons 1ste elftal op ‘De Zweede’.  Kom onze jongens dus allemaal aanmoedigen!!!

Webmaster: En introductie van een programmaboekje en pupil van de week Stijn Bloemendaal.