BSC Unisson 7 kantelt wedstrijd bij Buurse 5 na rust

Maar liefst 8 afwezigen kon leider/speler/trainer Hans Amelink van BSC Unisson 7 noteren voor aanvang van het lastige uitduel bij Buurse 5. Mede door de bereidheid van een aantal jeugdige voetballers, verschenen er gewoon 11 spelers aan de aftrap en was zelfs de reservebank bezet, maar ideaal was het natuurlijk niet

Onder voor eind april barre weersomstandigheden waarbij de temperatuur in sneeuw- en hagelbuien zakte tot 2 graden, kwam BSC Unisson goed uit de startblokken en kreeg het gaandeweg de eerste helft het betere van het spel. Gedragen door de routiniers Tom, Richard, Rob, Clemens, Bennie en Brian werden de gretige onberekenbare spitsen aan het werk gezet.

Buurse5bscu7240420161 Na een keurige aanval was het Brian (foto links, in het midden) die van afstand de op dat moment verdiende 0-1 aantekende. In plaats van het spel breed te houden, te gokken op de snelheid van de voorhoede en door te drukken werd er plotseling op een kluitje gespeeld en kon Buurse al counterend binnen no-time uitlopen naar 3-1. Gezegd moet worden dat de 2-1 een wel erg gemakkelijk gegeven penalty was voor iets dat volgens onze supereerlijke eigen voorzitter en laatste man Rob er niet alleen buiten was, maar waarbij ook nog eens geen man maar alleen de bal werd geraakt. Ruststand 3-1.

Wat er in de thee zat en wat Hans ook gezegd heeft in de rust, feit is dat er de 2e helft een heel ander team stond dan voor de rust. Meteen na rust werd de goed spelende Joost Aalpol onderuit gehaald in de 16, en de dit keer wel terechte penalty werd op zijn “Souarez” fraai door Richard Lijftogt in de linkerbovenhoek gekruld.

Buurse5bscu7240420164 Toen torjäger Jeffrey Nijhuis vervolgens na één van zijn onnavolgbare “einzelactionen”, zoals de Duitsers dat zo fraai kunnen zeggen, de 3-3 in de voor de Buurse-keeper niet verwachtte korte hoek binnenschoot, lag de wedstrijd weer helemaal open. BSC Unisson ging alsnog op jacht naar de winst, maar Buurse zag kort na de gelijkmaker een goal die in 1ste instantie door de scheidsrechter werd goedgekeurd, na appelleren van de bijzonder goed vlaggende Bas Hassink, alsnog afgekeurd worden. Gezegd moet worden dat de Buurse-spits ook niet protesteerde en dat het niet vaak voorkomt dat een scheidsrechter tijdens een thuiswedstrijd een beslissing terugdraait. Top!

Buurse5bscu7240420163In de 70ste minuut was het “gelegenheids” linksbuiten Joost die zijn eerste treffer bij de senioren scoorde en BSC Unisson 7 daarmee tevens de uiteindelijk verdiende winst bezorgde. Regen, hagel en sneeuw vielen er in de laatste 20 minuten nog in overvloed, maar doelpunten niet meer, eindstand 3-4.

Mede namens de verhinderden en de gehinderden, Joost, Robert, Tom, Dinand, Rick, Bas, Wim, Hans, Toon worden alle (vooral jeugdige) invallers bedankt voor hun hartverwarmende inzet en de 3 punten.

Tekst en foto’s: Fred Almoes