BSC Unisson A1 na winst op Achilles E A1 koploper (update: met video)

Op papier zou het een leuke wedstrijd moeten gaan worden, gezien de stand op de ranglijst. Achilles was namelijk koploper met 1 punt voorsprong op ons maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Dus we hadden de kans maar zeker de taak om er voor te zorgen dat we vanaf nu, zelf koploper zouden worden.

Vanaf het begin zag dat er ook naar uit, want we kregen direct na aftrap een aantal goede kansen via Jordi Brinkman en Pim Ratering, echter werden deze niet verzilverd. Zoals het oude voetbalgezegde luid: Als je ze er zelf niet inschopt , doet de tegenpartij dat wel. En ja hoor, we kwamen achter door een prima kopbal van Achilles , welke overigens niet te houden was voor onze keeper Jesse te Koppele. Tja, als je dan koploper wilt worden moet je minimaal nog 2 x het netje gaan vinden van Achilles. En gelukkig kwam de gelijkmaker nog voor rust op naam van Jordi , toen deze verwoestend uithaalde nadat Pim een keurig hakje op maat had gegeven na een al even fraaie aanval.

Toen floot de uitstekend leidende scheidsrechter (Dhr. Folmer) voor de rust. We gingen dus met 1-1 de kleedkamer in , waar de tactiek doorgenomen werd voor de resterende 45 minuten. Kort samengevat, deze mochten we niet verliezen en er zou ook alles aan gedaan worden om dit te “gaan regelen”. Ondanks dat Willem Hoitzing en Tom Schenau vanwege blessures en Martijn Brinkman vanwege ziekte niet konden spelen, hebben we met behulp van Huub Hassink (B1) en onze eigen wissels Jeroen Robers, Tom Rademaker en Laurens Kooy , de 2e helft goed naar ons toe getrokken. De tegenstander kwam niet verder dan 2 kleine (kop)kansjes.

BSC Unisson daarentegen ging er vol voor en maakte het de 2e helft al snel af door 2 goals van Pim Ratering en een goal van Nick Rademaker. Al met al een dik verdiende overwinning, waardoor we na 4 wedstrijden nog steeds zonder puntenverlies zijn en ons doel voor deze week bereikthebben, namenlijk de kop positie overnemen. Hopend op het herstel van de zieke en geblesseerde jongens , gaan we er volgende week vol voor om de koppositie te verdedigen in Lonneker tegen LSV A1.

Tekst: Bennie Brinkman