BSC Unisson in de media (TC Tubantia 8 april 2016)

BOEKELO – Voetballer Lennart Schoonheden (27) wil met ‘zijn’ BSC Unisson eindelijk de stap naar de vierde klasse maken.

Terug in de tijd: naar zondag 27 april 2008 om precies te zijn. A-junior Lennart Schoonheden maakt als 19-jarige voetballer zijn debuut in het eerste van zesdeklasser BSC Unisson. Thuis tegen Manderveen laat de Boekeloër al snel zijn voeten spreken door zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht extra glans te geven met twee doelpunten. Schoonheden wordt per direct selectielid en scoort in de daaropvolgende jaren nog veel meer voor dit team. In 2010 maakt hij het kampioenschap mee en in de daaropvolgende jaren strijdt hij met de club zelfs meerdere keren om promotie naar de vierde klasse. Na het opheffen van de zesde klasse doet BSC Unisson bijna elk seizoen mee aan de nacompetitie, maar het weet nooit promotie af te dwingen. „En dat was best jammer, want we waren er de afgelopen jaren vaak dichtbij”, zegt Schoonheden. „In de vierde klasse speel je toch meer technisch voetbal dan vechtvoetbal. Het zou mooi zijn om dat eens mee te mogen maken. Kijken of we dat niveau aankunnen. Ik denk dat de club er inmiddels wel klaar voor is. Nu moet het op het veld nog gebeuren.”

Bekroning
Voor Schoonheden zou promotie een mooie bekroning zijn na acht seizoenen eerste-elftalspeler. De doeltreffende linksbuiten is samen met spits Arjan Wissink (25) een van de ervaren spelers en wordt dit seizoen bijgestaan door vooral jeugdige voetballers. Pim Ratering (18), Martijn Brinkman (19) en Willem Hoitzing (19) speelden vorig seizoen nog in de A1, dit seizoen dwongen ze in het eerste alle drie al een basisplaats af. Vooral Ratering kent een succesvol debuutseizoen: hij maakte als rechtsbuiten al veertien doelpunten. Ook de jeugdige spelers Mark Rademaker (20), Nick Rademaker (19) en Daniek Spit (19) behoren tot de selectie. Trainer René Belt heeft het in zijn eerste jaar aardig op de rit en ligt met de fusieclub (tot 2002 nog BSC en vv Unisson) op koers voor de doelstelling van dit jaar: promotie naar de vierde klasse. De Boekelose club staat vier wedstrijden voor het einde van het seizoen met acht punten ‘los’ op de tweede plaats en is daardoor vrijwel zeker van de nacompetitie. Schoonheden vindt dat zijn ploeg meer moet willen dan alleen het afdwingen van nacompetitie. „We zijn nog altijd in de race om het kampioenschap. Zolang we nog kampioen kunnen worden, moeten we niet kijken naar de nacompetitie”, aldus Schoonheden. „Het verschil met Losser is maar vijf punten en dat terwijl ze op 1 mei nog bij ons komen. En Losser speelt nog wedstrijden bij Phenix en La Première. Het zou zomaar kunnen dat ze daar nog punten laten liggen. Alles is nog mogelijk. Ook dat Losser bij ons kampioen gaat worden. Maar dat zal wel heel zuur zijn.”

Faciliteiten
Het is inmiddels ruim tien jaar geleden dat er in Boekelo voor het laatst in de vierde klasse werd gespeeld. Als het aan de fusieclub ligt, komt daar snel verandering in. De club heeft de afgelopen jaren organisatorisch al veel stappen gemaakt. Zo werd het oude sportpark De Grobbe ingeruild voor een nieuw sportpark, genaamd De Zweede. Op dat complex beschikt de club over uitstekende faciliteiten, waaronder een modern kunstgrasveld. Het is in Boekelo wachten op een sportieve stap. „Alle randvoorwaarden zijn er, nu moet het op het veld nog gebeuren”, zegt Schoonheden, tevens penningmeester van de club. „Ik heb er zeker vertrouwen in dat het ons dit jaar gaat lukken. Waarom? Omdat er meer voetbal in de ploeg zit dan andere jaren en ook de winnaarsmentaliteit is steeds meer aanwezig. Hoewel het met oefen- en bekerwedstrijden lastig te meten is, hebben we dit seizoen met winst op Holten, Neede en Avanti laten zien dat we toe zijn aan een stap omhoog.”

ls promotie 2016groot

Klik hier voor het volledige artikel op de website van TC Tubantia van 8 april 2016