BSC Unisson teams op de velden: terugblik op afgelopen weekend 28/29 okt (update)

In deze nieuwe rubriek blikken we elke maandag terug op de prestaties van de diverse BSC Unisson senioren- en jeugdteams tijdens het afgelopen weekeinde. Dit weekend was er een volle bak op De Zweede op “Super Saturday”, zoals op facebook zo mooi omschreeven stond, met veel leuke wedstrijden en vooral ook goede uitslagen voor veel thuisspelende BSC Unisson teams.

Het nieuwsitem van het weekend: de JO15-1

Voor het nieuwsitem van het weekend kozen we dit keer voor onze JO15-1 jeugd dat na 2 nederlagen en een gelijkspel in de beker en na verlies van de eerste 3 competitiewedstrijden eindelijk de eerste winst liet aantekenen. Het team van trainer/coach Geri Hulstein won op De Zweede met 4-2 van Zuid Eschmarke en steeg hierdoor meteen 3 plaatsen op de ranglijst.

JO17-1 blijft koploper

De JO17-1 jeugd blijft het boven verwachting doen en wist voor de vijfde achtereenvolgende keer zijn competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Doelpunten van Mitchell Eilander en Pelle Wermer zorgden ervoor dat Sparta Enschede met een 2-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. Aangezien achtervolgers Quick ’20, Losser en LSV ook hun wedstrijden wisten te winnen, blijft het bovenaan zeer spannend in de 2e klasse.

Ook JO11-1 en JO11-2 blijven koploper

Na zaterdag staan naast onze JO17-1 nog twee andere teams bovenaan in hun competitie. De JO11-1G haalde met 2-11 uit in Enschede tegen het sterke Vogido en voert de 3e klasse aan met 13 punten uit 5 wedstrijden. In de 5e klasse wisten de JO11-2 ook hun vierde wedstrijd te winnen door laagvlieger Holten met 8-2 naar huis te sturen. Onze jongens zijn ook na vier duels, evenals Victoria ’28, nog steeds zonder puntenverlies.

O19-1 jeugd neemt revanche

Na de teleurstellende nederlaag van vorige week tegen Twenthe Goor (1-4) moest het team van trainer/coach Fred Rombeek het op De Zweede opnemen tegen koploper Sp Neede dat zijn eerste drie wedstrijden had weten te winnen. Hard werkend en belust op revanche werd na 90 spannende minuten Neede op een zeer verdienstelijk gelijkspel gehouden (1-1), door een doelpunt van Stijn Lassche (foto links).

BSC Unisson 4 lijdt eerste nederlaag

Blijkbaar hadden we het vierde team iets te vroeg gecomplimenteerd met de sterke seizoensstart en hadden we beter nog even kunnen wachten. Na halverwege de tweede helft nog met 3-2 te hebben geleid moest men na 90 minuten uiteindelijk met 3-4 de winst laten aan het fysiek sterke Zuid Eschmarke 2. Het 6e seizoensdoelpunt van de geblesseerd uitgevallen Frank Winkelhorst mocht niet baten.

BSC Unisson VR1 speelt gelijk in primeur

Volgens TC Tubantia heeft tegenstander SVO Twickel op zaterdag 28 oktober officieel het licht gezien als allernieuwste voetbalvereniging en volwaardig lid van de KNVB. Voor de vrouwentak van Rood Zwart en Delden werd dus een aparte vereniging opgericht. Omdat de tegenstander twee weken terug, toen men nog “officieus” uitkwam in de vijfde klasse, met maar liefst 20-0 won van Hector waren onze vrouwen gewaarschuwd. In een erg leuke wedstrijd, op een hoog vijfde klasse niveau, werd het sterke Twickel op 3-3 gehouden door doelpunten van Kristie Nolting, Kimmy Gillissen en Sharona van Erkelens (foto links).

Henri wie?, Henri de Vos

Menigeen, inclusief deze verslaggever, vroeg zich vanmorgen af wie toch die man met die zwarte broek en geel shirt was die de wedstrijd BSC Unisson 5 tegen EMOS 6 in goede banen leidde. Zijn naam is Henri de Vos, schijnt scheidsrechter bij Vogido te zijn, is door een van de spelers gevraagd te fluiten op De Zweed, wegens een chronisch gebrek aan scheidsrechters momenteel bij BSC Unisson. En vandaar dat Henri, na zijn toezegging, op De Zweede te bewonderen was. Henri, hartstikke goed man, bedankt. Wat mij betreft zien we je veel vaker op De Zweede.

BSC Unisson 3 wint eerste van 3 wedstrijden tegen Suryoye Mediterraneo 5 !!!

Net toen ik mijn gal wilde spugen over de Mickey Mouse competitie van het derde team kwam de KNVB weer eens met een verrassende oplossing, maar wel een goede dit keer. Sinds de start van de competitie in deze 6e klasse haakte de ene na de andere tegenstander af, tot er nog maar 8 teams overbleven, hetgeen slechts 14 wedstrijden zou betekenen. Dus trok de KNVB plan B uit de kast en speelt men nu 1 1/2 competitie en komt iedereen geen 2 maar 3 keer tegen elkaar uit. De eerste ontmoeting tegen Suryoye Mediterraneo werd met 2-4 gewonnen. De return is op 4 maart en de return van de return op 22 april 2018. KNVB, zo kan het dus ook, heel goed.

Update 30-10-2017:
In een reactie op dit nieuwsitem laat Ronald van Raalte namens BSC Unisson 3 weten helemaal niet blij te zijn met deze oplossing, die er pas is gekomen nadat Eilermark 3 zich in een andere poule had laten plaatsen. Bovendien zijn meerdere teams niet blij met deze oplossing. Het verzoek van BSC Unisson 3 om overgeplaatst te mogen worden naar een andere poule heeft de KNVB genegeerd.

Sterke 10 slotminuten bezorgen BSC Unisson 1 overwinning

BSC Unisson 1 wist na de nederlaag in de openingswedstrijd van dit seizoen bij TVO in Beckum de volgende 3 wedstrijden te winnen. Dit weekend ging men op bezoek bij het nog ongeslagen Aramea dat na een vroege voorsprong de onzen in de slotfase nog langszij zag komen door een doelpunt van Pim Ratering (1-1), waarna Huub Hassink (foto links) uit een vrije trap ervoor zorgde dat De Enschedeërs met lege handen achterbleven en de 3 punten meegingen naar Boekelo. Hierdoor blijven de jongens van trainer Rene Belt de top-3 heel dicht op de hielen zitten en doet men nog volop mee in de strijd om de eerste periode.

Komende speelronde wordt geopend door de 35+ dat op vrijdag op het terrein van Victoria ’28 de laatste competitieronde van dit jaar speelt en wordt afgesloten door BSC Unisson 1 met de thuiswedstrijd op De Zweede tegen Diepenheim, dat dit weekend koploper GFC het eerste puntenverlies bezorgde. Pupil van de week is een speler van de JO8-1. Wie dat is, verklappen we woensdag op deze site.

Het hele programma voor komend weekeinde en de navolgende weken is te vinden op deze site onder Voetbal/Programma.