BSC Unisson VR1 KAMPIOEN; “Wat een dag!” (update)

Door in een rechtstreeks duel met 1-0 te winnen van de enig overgebleven concurrent Rekken VR2, werden de vrouwen van BSC Unisson vanmiddag kampioen in de 5e klasse.  Bijgaand het verslag van trainer Rene Zoetman aangevuld met de nodige sfeerfoto’s.

 

Wat een dag! (het verslag van trainer Rene Zoetman)

‘T ging  al een aantal weken rond in de damesgroep: Wat als dit en wat als zus ? Ze waren er duidelijk mee bezig: Wat gaan we doen als wij kampioen gaan worden, en kunnen we kampioen worden? Platte wagen, bloemen en shirtjes zijn dan begrippen die elke voetballer in zijn woordenboek heeft staan. Maar we moesten nog wel eerst naar Rietmolen. Daar hadden we thuis al van gewonnen met 7-0, maar dat is vaak een slechte  raadgever want onderschatting ligt dan op de loer. Na de 1-7 overwinning in Rietmolen werd de spanningsboog natuurlijk alleen maar groter. Ondergetekende had bijvoorbeeld op de woensdag erna al een opstelling in zijn hoofd zitten. De moeder aller wedstrijden komt dan steeds dichterbij en dan worden bijzaken steeds belangrijker dan het enige wat belangrijk is en dat is de wedstrijd zelf.
 
Dan is de dag van de beslissing aangebroken. Zelf nog even voetballen, toevallig ook tegen Rekken, en na de wedstrijd snel naar de dames om ze met de gedachten puur op de wedstrijd te zetten en niet met eventuele 1e elftal spelers van Rekken en andere bijzaken.
 
Opstelling:
Verdediging: Wendy, Irene, Nandine, Esther, Kylie
Middenveld: Yvette, Moniek, Anouk
Voorhoede: Brigitta, Suzan, Romé
Bank: Joyce, Charlotte, Iris, Saskia, Rosanne, Lies, Marjolein, Nena en Celine

De tactische meesterzet van Koen, Irene/Esther centraal, bewijst vandaag zijn waarde. Het staat goed achterin en vandaar uit kunnen we Rekken zoals dat zo mooi heet bij de strot grijpen en hebben we het beste van het spel. We spelen veel op de helft van Rekken en dwingen enkele mogelijkheden en kansen af. Uiteindelijk resulteert dit in een bevrijdende goal van Romé die een schot van Yvet dat op de lat belandde in de rebound koelbloedig afrond. Het elftal stort zich op Romé en de bank ontploft.

IMG_0217IMG_0212

IMG_0216IMG_0209

We gaan met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in en het vertoonde spel biedt vertrouwen voor de 2e helft.

De tweede helft is Rekken de betere ploeg en moeten wij het hebben van momenten en hopen wij op dat ene moment. De wedstrijd sleept zich naar het einde en de spanning op de bank wordt allengs groter dan bij de dames in het veld, en als de goed fluitende Herman Dijks voor de laatste maal fluit komt de opgebouwde spanning van de afgelopen weken tot een ongekende ontlading van gillende, rennende en elkaar omhelzende dames.

SAMSUNGSAMSUNG

 vr1kamp

Na alle felicitaties, bedankjes, bloemen, shirts en kampioensfoto’s is er dan ook even een serieus moment. Ik wist dat het ging komen, ik wist ook ongeveer wat ik wilde gaan zeggen. Ik kwam echter niet verder dan”Esther”. De rots in de branding, het fundament van de verdediging gaat stoppen. Kristien, Renate, Dianne en Yolande (enkele oud teamgenoten) waren naar de Grobbe gekomen om hier bij aanwezig te zijn. Wij vinden het fijn dat we op deze manier de laatste wedstrijd van de carrière van onze Esther op de Grobbe hebben mogen meemaken.
 
Voor een goede wedstrijd heb je twee strijdvaardige elftallen nodig. En dat hadden we in Rekken zeker. Zij maakten het ons in de tweede helft knap lastig. Als je dan de wedstrijd verliest en naderhand de klasse hebt om een erehaag voor ons te vormen dan verdient dat diep respect. Rekken top!

SAMSUNG

Wat volgt is een onvergetelijke tocht door het dorp. Met natuurlijk de nodige drank, en een fijn stukje muziek wordt het etablissement van de sponsor (restaurant Fleur de sel) aangedaan. Marcel  (patron van Fleur de sel) komt de dames de nog ontbrekende champagne brengen welke in no time burgemeester wordt gemaakt. Bij de naastgelegen snackbar  ’t Spoor wordt bij Henk ook nog een krat goud geel nat geritseld. Gedurende  de zegetocht werd nog meer drank buitgemaakt. Op de terugrit naar de Grobbe werden de warme snacks van Fleur de sel met gejuich ontvangen.

IMG_0227IMG_0228IMG_0225IMG_0226[1]

IMG_0224Komende vanaf nul en twee jaar terug met deze groep begonnen kunnen we niets anders dan trots en tevreden zijn met het behaalde resultaat.
 
Het was een onwaarschijnlijke middag met een fantastisch eindresultaat. 
 
Trotse trainer René Zoetman 


Namens het Bestuur van BSC Unisson, commissies, alle leden, de vele fans die de kampioenswedstrijd in de stromende regen massaal hebben bijgewoond, de vele fans die hetzelfde deden onder het afdakje of in de kantine, Ron die de beslagen ruiten telkens met de wisser schoonhield en de webmasters,  feliciteren we alle speelsters en leidsters van BSC Unisson VR1 van harte met dit geweldige succes. Een speciale pluim is op zijn plaats voor trainers Koen Rietman en Rene Zoetman, geweldig!
 

Tekst: Rene Zoetman, foto’s Robert Zoetman, Fred Almoes