C1 klaar voor competitie na alternatieve watertraining

Om vlak voor de start van de competitie nog 1 keer iets aan teambuilding te doen, was het vrijwel geheel nieuwe C1-team door de teamleiding naar Het Rutbeek gedirigeerd, ipv naar De Zweede. En dat skiën op het water iets heel anders is dan voetballen op een nat veld daar kwam iedereen al gauw achter.

Op een mooie nazomerse avond heeft de C1 van BSC Unisson zich uitstekend vermaakt op de waterskibaan op het Rutbeek. Het idee was tot stand gekomen toen trainer Arjan Wissink afgelopen zomer de eigenaar van de waterskibaan tegen het lijf liep. Veel spelers hebben niet eerder met elkaar gevoetbald en om elkaar beter te leren kennen was dit de uitgelezen mogelijkheid. Om kwart voor 6 moest iedereen zich op het Rutbeek melden, maar het enthousiasme was zo groot dat iedereen ruimschoots op tijd was.

De pakken werden snel uitgereikt en vervolgens mochten de jongens in de kleedkamer proberen de natte pakken aan te krijgen. Dit ging bij de één wat beter dan bij de ander en al snel kwamen er geluiden dat de pakken veel te klein waren. Na een half uur had dan toch iedereen een pak aan en kregen we een instructiefilmpje te zien. Uiteindelijk hadden we een klein half uur uitloop (door de “lastig” aan te krijgen pakken), maar gelukkig was eigenaar Jeroen zo loyaal om de tijd aan te passen. Zodoende konden we toch nog een uur waterskiën.

water1
 
Onder toeziend oog van de begeleiding, vele ouders en Pim Bijmold (rugblessure) gingen de spelers van de C1 het water op. De instructie was duidelijk niet goed overgekomen, want bijna iedereen viel bij of vlak na de start al. Oefening baat echter kunst en gelukkig heeft uiteindelijk iedereen de eerste bocht weten te halen.

water3   water3

Trainen hoeven we deze week niet meer, want aankomende donderdag wordt de eerste competitiewedstrijd afgewerkt. LSV C1 kon zaterdag niet voldoende mensen op de been krijgen en daarom is in overleg besloten de wedstrijd te verplaatsen. De wedstrijd wordt gespeeld op de Zweede en de aanvangstijd is 19:00.

Tekst en foto’s Arjan Wissink