Dames 1: over mutaties, vacatures, blessureleed en de bal rolt weer

Ook BSC Unisson dames 1 heeft letterlijk en figuurlijk afgetrapt voor het nieuwe seizoen, en wel met de beker. Een seizoen waarin een aantal nieuwe gezichten in de opstelling zullen verschijnen en een aantal dames geen tenue meer zullen dragen. Zo nam aanvoerster Esther Hassink vorig jaar afscheid met een kampioenschap! Ook Nena Groothuis gaf aan dit seizoen niet meer mee te doen in verband met een aanhoudende blessure. Karin Schukkink-Olink en Celine Rietman-Spaansen moesten een pauze inlassen wegens zwangerschap, maar hen verwachten wij gewoon weer in het veld 😉 Gelukkig is er ook versterking. Zo hebben Aryana Assink en Kristie Nolting zich definitief bij de dames gemengd en heeft Fleur Lassche ( B-speler) het elftal al twee keer uit de brand geholpen tijdens de beker wedstrijden. (Hier mag uit opgemaakt worden dat er nog vacatures zijn.) Ook in de begeleiding zijn wat stokjes over gegeven. Zo heeft Frank Winkelhorst de dinsdag training overgenomen van Koen Rietman en Marjolein Hamacher het “leiderschap” van Rosanne Kleine Wiecherink. Alleen vlagger Jorrit Leusink is nog niet vervangen…

De eerste bekerwedstrijd werd 24 augustus gespeeld tegen NEO. Rene Zoetman deelde zijn beperkte team mee dat de uitslag hem niets interesseerde. Achteraf maar goed ook. We moesten gewoon lekker gaan spelen, elkaar proberen te vinden en conditie opbouwen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral in het begin was het een chaos, overigens van beide kanten. Weinig ballen kwamen aan op plaats van bestemming. Daarnaast was er veel te weinig communicatie en was het nog erg onwennig. Vooral achterin was het even zoeken aangezien er drie vaste verdedigers ontbraken. De wedstrijd resulteerde dan ook in een 8-0 nederlaag. Laten we het erop houden er in ieder geval ervaring en conditie gewonnen is. Daarnaast mag wel gezegd worden en redder in nood Fleur Lassche een van de betere speelsters was aan de kant van BSC Unisson en dat we haar daar erg dankbaar voor zijn.

Zondag 31 augustus stond de tweede bekerwedstrijd op het programma, en wel bij GFC. Zaterdagnacht in Oele is nog geprobeerd een vlagger te regelen. Deze leek gevonden in een A-speler – ik noem geen namen – maar helaas ging voor hem die ochtend de zon (niet optijd) op. (lees: er is nog een vacature, aanmelden bij Lies Dijks of Marjolein Hamacher. Mag ook incidenteel.) Gelukkig wilde Arjan Wissink de eerste helft wel vlaggen en Rick Zoetman de tweede. Ten opzichte van de voorgaande wedstrijd zag het spelbeeld er veel beter uit. In de rust hadden de dames zelfs een voorsprong van 2-1 weten te bereiken. Gemaakt door Moniek en Romé. In de tweede helft zat er veel tegen, veelal veroorzaakt door vermoeidheid en blessures. GFC leek al meer energie te krijgen en de dames van BCS Unisson werden moe gespeeld. Fleur was in de eerste helft al geblesseerd uitgevallen. Ook Aryana en Suzan gaven aan pijn te hebben, maar moesten volhouden door een gebrek aan (fitte) wissels. Gelukkig heeft leidster Marjolein nog wel even als spits willen fungeren. Helaas gaf Nandine een ongelukkige terugspeelbal, kregen we een penalty tegen en scoorde Brigitta met haar eh… vrouwelijke rondingen in het verkeerde doel. Verder werd er van afstand een bal knetterhard in de kruising geschoten. Moniek wist haar harde werken nog wel te belonen met een doelpunt maar het mocht niet meer baten. Eindstand: 5-3. Vooral de vermoeidheid speelde de dames partte. Er werden te veel fouten gemaakt en GFC heeft genoeg kwaliteit in huis om dat af te straffen.

De laatste bekerwedstrijd is afgelast aangezien er weer te weinig speelsters (fit) waren. De begeleiding heeft er daarom voor gekozen iedereen heel te houden om zo fit mogelijk aan de competitie te beginnen. De eerste competitiewedstrijd zal op 14 september om 12:30 gespeeld worden op de Zweede tegen SVV.