De laatste kleine stappen worden gezet op De Zweede

Na jaren van voorbereiding, duurde het volgens menigeen eeuwen voordat het nieuwe De Zweede er stond. En als het er dan eindelijk staat, blijken nog veel kleine details te ontbreken, die pas gaan opvallen zodra het complex in gebruik is genomen.

In de maand januari is er veel aandacht besteed aan kleine en grote details. Het belangrijkste zijn de lichtmasten die door de Gemeente op het parkeerterrein zijn geplaatst. Daarnaast zijn er fraaie verrijdbare pupillendoelen langs het natuurgrasveld geplaatst. En gisteren zijn er nog deurdrangers bevestigd op alle deuren, zodat het “bej in de kark geboren” binnenkort wel verleden tijd zal zijn.

SL372344   SL372346

Ook aan de grootste ergenis is in januari veel aandacht besteed, het roken in dugouts en op de velden en het betreden van het hoofdkunstgrasveld door toeschouwers. Er werden borden geplaatst, waarschuwingsstickers bevestigd en asbaktegels aangebracht.

SL372339   SL372340   SL372341

Je zou toch zweren dat de boodschap nu inmiddels wel duidelijk moet zijn: “NIET ROKEN in dugouts en op de velden“. Mocht je toch willen roken, doe dit dan langs het veld en doof de sigaretten in de asbaktegels en deponeer het afval in de gele prullebakken langs het veld.

En voor behoud van ons fraaie kunstgrasveld geldt: alleen leiders, trainers en spelers mogen het kunstgras betreden. Supporters zijn uiteraard van harte welkom, maar dan alleen langs het veld.

Foto’s: Gerrity Timmer, tekst: Fred Almoes