De Zweede in beweging: over verlichting, de keuken, fietsenstalling en veel meer

Ook de 2e fase van De Zweede komt in het laatste stadium. Oplevering van de ruimtes voor de Muziekvereniging en de Dorpsraad door de Aannemerscombinatie is bijna een feit, maar er gebeurt veel meer momenteel. Zo is er eindelijk een noodverlichting geplaatst langs de toegangsweg naar De Zweede. De definitieve verlichting moet, als de weergoden ons gunstig gezind zijn, einde van dit jaar geplaatst zijn.

De fietsenstalling wordt verplaatst, waardoor er nog enkele parkeerplaatsen bijkomen en de grond voor De Zweede, waar de bouwketen stonden, is inmiddels geëgaliseerd en dit wordt een grasveld. Langs het kunstgrasveld heeft de Gemeente inmiddels borden geplaatst met de (spel)regels voor kunstgras, zoals verboden te betreden voor toeschouwers en er is inmiddels dug-out reclame aangebracht.

IMG_5551 (Large)   IMG_5553 (Large)

De ruimtes voor Muziekvereniging en Dorpsraad (foto’s boven) en de 3 noodlantaarns en egalisatie van de grond voor De Zweede (foto’s onder).

IMG_5642 (Large)   IMG_5537 (Large)

De mensen die met smart hebben gewacht op het patatje oorlog kunnen gerust ademhalen, want de keuken is inmiddels geplaatst en er wordt met man en macht aan  gewerkt om alles deze week helemaal rond te hebben.

IMG_5547 (Large)   IMG_5548 (Large)

Zoals je ziet, is er nog het een en ander aan vrijwilligerswerk te doen de komende tijd, voordat alles definitief af is, maar kunnen we ook voor allerlei andere onderhoudswerkzaamheden altijd mensen gebruiken (zie foto’s onder).

IMG_5618 (Large)   IMG_5592 (Large)

Neem contact op met Gerrit Waanders, verantwoordelijk voor beheer en onderhoud De Zweede, tel. 0650223497, stuur een mail naar accommodatie@bscunisson.nl of maak gebruik van ons contactformulier (waarna we contact met je opnemen).

Foto’s en tekst: Fred Almoes