Debuut BSC Unisson F5

Op zaterdag 13-2 was het eindelijk zover. Het debuut van onze nieuwe F5. Voor de winterstop groeide de trainingsgroep van de F4 uit naar ongeveer 20 kinderen! Dus het werd tijd voor een F5. De trainingsleden werden aangevuld met een paar fanatieke kabouters en een extra trainer werd aangesteld. Martin Wolters is de uitdaging aangegaan.

We kunnen de nieuwe F5 nu aan u voorstellen:

IMG_5805

Bovenste rij vlnr: Arnout ter Horst (leider), Heleen Klein Poelhuis (coach), Martin Wolters (trainer)
Middelste rij vlnr: Ewout Jansen, Emke Akkerman, Jirre ter Horst, Dean Boenders, Daan Witten, Sophie den Held (assistent)
Onderste rij vlnr: Bart Roose, Stijn den Held, Lot Keizer,  Lisa Muller, Jamheiro Braxhoven

Oh ja, en dit is de teamsite van de F5, http://www.bscunisson.nl/f5g/

Ewout, Emke en Lisa hebben er al heel wat trainingen op zitten bij de F4 en wilden nu eindelijk wel eens een echte wedstrijd spelen. Daan mocht na 1 Kaboutertraining al meedoen met de training van de F4 aangezien de ballen wel erg hard om de oren van de kabouters vlogen en hij de ballen hoog in het doel schoot. Stijn en Dean begonnen een jaar geleden bij de kabouters en trainen sinds kort bij de F4. Jirre zijn kaboutercariëre was wat korter maar is nu ook toe aan het grote werk. Met de twee nieuwe aanwinsten Bart en Jahmeiro staat er een team met heel veel pit. Lot is op dit moment alleen trainingslid, maar wie weet kan ze de F5 in het nieuwe seizoen komen versterken.

BSC Unisson-Sparta F13: Ondanks de kou waren alle kinderen superfanatiek bij de start van de eerste wedstrijd. Ze waren allemaal daar waar de bal was. In de eerste helft stond Bart in de goal en dat ging zo voor de eerste keer echt heel goed. Vooral de tactische uittrappen verdienden een compliment.  Natuurlijk rolde er af en toe een bal in het doel maar dat mocht de pret niet drukken. Ze bleven allemaal goed meedoen en na de 1 helft was het “slechts” 0-6.  In de tweede helft ging Ewout keepen. Met een paar superreddingen en goeie uittrappen probeerde hij de schade te beperken. Maar helaas zakte de concentratie een beetje weg in de laatste 10 minuten en kon de tegenpartij daar gebruik van maken door de stand op te laten lopen naar 0-13. Al met al hoorden we toch alleen maar positieve geluiden langs de kant. En zo hoort het ook!!

De Lutte F5-BSC Unisson F5: De tweede wedstrijd was op zaterdag 20-2. Een uitwedstrijd bij De Lutte. Het was minder koud maar wel erg nat. Goed ingepakt stond de F5 weer vol verwachting klaar voor een wedstrijd. En wat ging dat goed zeg! Het verschil met de week ervoor was nu al te zien. Jahmeiro keepte de eerste helft alsof hij dat al vaker had gedaan. Het was al wel snel 1-0 voor De Lutte maar dat bleef het best wel lang. We konden goed meedoen en verdedigden heel goed. Met Bart als laatste man kwamen er weinig ballen door. Ook Jirre en Daan stonden hun mannetje achterin. Ewout, Emke, Lisa en Stijn probeerden de bal naar voren te werken en speelden daarbij goed samen (wat best uniek is voor deze jonge F-jes). En dan onze jongste aanwinst Dean. Dean was eigenlijk overal op het veld te vinden en was helemaal niet bang voor al die jongens die een kop groter waren! Bij de rust stonden we achter met 3-0. Maar dat was zeker niet te merken. Alle kinderen waren nog vol goede moed. In de tweede helft keepte Daan. Maar de eerste 10 minuten had hij niet veel te doen. We waren nu, met de wind in de rug, veel op de helft van de tegenstander. De supporters hadden dat niet voorzien want ze stonden aan de verkeerde kant. Helaas konden we niet scoren maar de tegenpartij was wel even flink geschrokken van zoveel druk. Door gebrek aan concentratie kon de tegenpartij er weer uit komen en maakten ze er nog 7-0 van. Het nemen van de penalty’s hebben we wel gewonnen! En elk doelpunt werd groots gevierd! Dus al met al stapten ze tevreden van het veld. Dit is een team met heel veel potentie!! Jullie horen nog van ons.

Heleen Klein Poelhuis.