FK Rad Beograd wint 22ste editie BSC Unisson B-toernooi (update met foto’s)

FK Rad Beograd heeft voor de tweede keer het Internationale BSC Unisson B-toernooi/U16 gewonnen door in de finale het Belgische Cercle Brugge met 3-0 te verslaan. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door AS Trencin, de winnaar van 2014, dat na een fraaie aanvallende pot voetbal het Deens Randers Freja, winnaar in 2013 met 4-3 versloeg door onder meer 2 goals van toernooi-topscorer Ivan Spacek.

Klik hier voor het complete fotoalbum 2015.

02 beogradFk Rad Beograd (foto L) herstelde zich snel van de openingsnederlaag tegen Hvidovre door de resterende poulewedstrijden winnend af te sluiten. In de 1/2 finale tegen AS Trencin moesten strafschoppen de beslissing brengen en was Rad de meest gelukkige. Cercle Brugge had gedurende het toernooi fraai teamspel laten zien, waarbij techniek het duidelijk won van fysiek.

In de finale was de “pijp duidelijk leeg” bij Cercle en kon Rad Beograd makkelijk voor de tweede keer, na 2012 als nieuwkomer, het toernooi winnen en mocht het zich laten huldigen als eerste winnaar op het fraaie sportcomplex De Zweede.

DSC_0098   DSC_0100

Foto’s: Folly Klomp/Geertjan Preyde

De Graafschap werd uiteindelijk zesde en had mogelijk het hoofd meer staan naar de promotiewedstrijden van het eerste team dat live op tv te volgen was dan bij tegenstande Aargau dat het toernooi als nieuwkomer als vijfde beëindigde. FC Twente won de strijd om de 7e plaats duidelijk van Hvidovre (4-1), maar was volgens een woordvoerder teleurgesteld wat betreft de uiteindelijk klassering. Met name in de wedstrijd tegen Cercle Brugge “had er meer ingezeten”.

BSC Unisson eindigde weliswaar als laatste, maar speelde 5 geweldige partijen en was met iets meer geluk veel hoger geëindigd, getuige het doelsaldo van 7-10 na 5 wedstrijden. De tweeling Jordi (foto L) en Martijn Brinkman (foto R nr. 9) scoorden elk 3 keer dit toernooi, en ook dat was ongekend.

_MG_5802 a (Medium) _MG_5788 a (Medium)

Foto’s: Edith Howard Photography

Het eerste toernooi op De Zweede werd veel drukker bezocht dan voorgaande jaren, vooral zondag was er sprake van topdrukte, en sloeg voor zover wij hebben kunnen nagaan zowel bij spelers, begeleiding als publiek heel goed aan. Dit was mede te danken aan de voortreffelijke organisatie, het sterke deelnemersveld uit 7 landen en de fraaie aankleding van het sportcomplex De Zweede.

DSC_0008   DSC_0013

DSC_0041   DSC_0081

We danken de organisatie en alle vrijwilligers voor een geweldig toernooi, de gastgezinnen voor een aantal dagen van grote gastvrijheid, de deelnemers voor fraai en vooral sportief voetbal en het publiek voor de massale opkomst. We hopen iedereen weer te zien in 2016 van 14 t/m 16 mei, bij editie 23.