Play back show 2013: spetterende acts en Sinterklaas op You Tube

(update) Na het succes van de eerste editie van vorig jaar waren de verwachtingen voor deze tweede aflevering van de BSC Unisson play back show hooggespannen. Tegen 19.00 uur kwamen de eerste deelnemers al binnen om met hun groepje toch nog even snel de puntjes op de i te zetten voor de act die zij deze zaterdagavond 24 november 2013 gingen opvoeren.

Note: Wil je niet eerst het hele verslag van Arjan Wissink doorlezen, maar meteen de film zien die Celine Rietman-Spaansen ook dit jaar weer van het hele gebeuren heeft gemaakt, klik dan maar vast hier. Het van leuke foto’s voorziene verslag lezen moet je zeker daarna lezen, het is zeer de moeite waard.

Hoe dichter we bij de klok van half 9 kwamen, hoe voller het werd. De jury, bestaand uit Johan Zoetman, Renate Winters en Gerrit Waanders, nam langzaam haar plaats in. De bardienst, bestaand uit Wim Nijhuis, Rudi Lansink en Bennie Verbeek was toe aan een wat rustiger fase, maar daarentegen stonden Bart en Niek van de Drive-in te popelen om te beginnen.

DSC_1926

Om 10 over half 9 begon de organisatie met een klein optreden waarbij ze de aanwezigen wilden misleiden. Een ieder had verwacht dat hoofdtrainer Stefan Sogtoen dit jaar wederom de presentatie zou gaan doen, maar hij was echter nog niet gesignaleerd en ondertussen kwam zanger Rinus als eerste op het podium. Enkele ogenblikken later verrassend gevolgd door Sinterklaas met zijn Pieten die vanuit de keuken richting het podium kwamen aangelopen. Na een dansje van de Pieten kon de play back show 2013 eindelijk beginnen. Stefan Sogtoen werd pas laat op de avond weer gesignaleerd op De Grobbe.

Het was de C1 die het spits mocht afbijten. In een zwembroek met blote body deden zij “Hike – Lekker lekker in de zon”. Deze act is gisteravond tijdens de training geëvalueerd en daar is de conclusie getrokken dat er te weinig beweging zonder bal was afgelopen zaterdag.  
De tweede act was van de A1 die het zichzelf makkelijk had gemaakt door het nummer “Minidisco – Tsjoe Tsjoe Wa” op de planken te brengen. De uitvoering was wel echter wel leuk om te zien en dit gebeurde bovendien met veel enthousiasme.

DSC_1945DSC_1951

Na een korte pauze was het de beurt aan een trio uit het eerste elftal. Martijn Nijhuis, Nick ten Cate en Egbert Roossink voerden een act op van Gerard Joling en Jandino. Ze deden dit door helemaal in het zwart te gaan en op tafel te gaan liggen. De playback van hen was erg goed, maar de beweging was minimaal. Vervolgens kwam Michel Tieberink van de B1 op het podium. Hij vond dat de B1 beslist mee moest doen, maar zijn teamgenoten stonden hier niet echt om te springen, waarna Michel besloot om dan maar alleen mee te doen en het nummer van ‘Ciske de Rat – Ik voel me zo verdomd alleen’ op de bühne te playbacken.

DSC_1957DSC_1967
 
Waar vorig jaar nog 3 acts uit het damesteam voortkwamen was er dit jaar nog één. Nandine Mansveld, Suzan Nijsink en Charlotte Mosman zorgden voor ademnood bij meerdere toeschouwers door het nummer Ademnood van Linda, Roos en Jessica keurig te playbacken en te dansen. Na de dames waren de beesten van het tweede aan de beurt. Zij hadden een originele act door allemaal als dier verkleed te gaan en deze te koppelen aan de speelstijl in het voetbalveld. Deze werden in een compilatie verwerkt met nummers als ‘I of the tiger’ , ‘Hey wir wollen die eisbären sehen’ en ‘What does the fox say?’. Het publiek vond dat ze een plek op het podium hadden verdiend, maar hier dacht de jury anders over.

DSC_1981DSC_1998

De jongste deelnemers waren nog niet op het podium verschenen en mochten hun kunsten tijdens de voorlaatste act vertonen. Met verschillende mooie dansbewegingen werd duidelijk gemaakt hoe sexy de jongens van de D1 zijn (I’m sexy and i know it). Voor dansbewegingen die zij op het podium lieten zien kregen ze een dikke pluim. Het was echter jammer dat het playbacken er af en toe bij in schoot. Het laatste optreden van de avond was van de winnaars van vorig jaar. Wederom uit het eerste (nu met Bart Gerritsen, Lennart Schoonheden, Mark Molendijk en Timon Ferree) kwam er een compilatie met nummers over het wel of niet naar huis toe gaan. Deze act is zaterdagmiddag nog bedacht en in elkaar gezet. Hiervoor de complimenten, maar hierdoor was wel zichtbaar dat de meeste andere acts ietwat beter ingestudeerd waren.

DSC_2030DSC_2043
 
 
Na afloop moest de jury nog even vergaderen over de prijzen en toen zij eruit waren was het aan hulp-Sinterklaas Stefan de eer om de prijsuitreiking te doen.

De uitslag:
  1. 1ste elftal, Nick ten Cate, Martijn Nijhuis en Egbert Roossink
  2. B1, Michel Tieberink
  3. Dames 1, Nandine Mansveld, Suzan Nijsink en Charlotte Mosman

Vervolgens is Sinterklaas uitgezwaaid en werd er met alle aanwezigen nog enkele uurtjes gezellig doorgefeest.

DSC_2052DSC_2055

DSC_2049DSC_1932

Heb jij wel het geduld kunnen bewaren en eerst het hele verslag gelezen, dan kun je hier klikken om de film van Celine Rietman- Spaansen te bekijken (duur 13.59 min.die zij, net als vorig jaar, van deze happening heeft gemaakt.

Tekst: Arjan Wissink; foto’s: Geertjan Preyde; beeldmateriaal: Celine Rietman-Spaansen