Geslaagde speursmokkeltocht junioren BSC Unisson

Al enkele jaren lag het aantal activiteiten dat georganiseerd werd naast het voetbal, op een laag pitje bij BSC Unisson. De “nieuwe” activiteitencommissie wilde hier echter verandering in brengen en slaagt daarin tot nu toe met vlag en wimpel. Afgelopen vrijdag 14 maart 2014 stond er een speursmokkeltocht voor de A, B en C op het programma. Vooraf was het afwachten of het doorging, want er hadden zich nog nauwelijks jongens en meisjes opgegeven, dit itt alle andere activiteiten die dit seizoen tot nu toe waren georganiseerd. Uiteindelijk hadden we toch nog 22 deelnemers en hadden wij er als organisatie erg veel zin aan. Dat de opgaves enkel uit de B1 en C1 komen vinden we als organisatie dan wel weer jammer, maar zo’n activiteit is natuurlijk vrijblijvend en we kunnen niet iedereen verplichten mee te doen.

Toen iedereen aanwezig was moesten we het vertrek toch nog even uitstellen, omdat het in onze ogen nog te licht was. Om 19:50 kon de eerste groep vertrekken met een lekke bal en een grote Matzer als smokkelwaar. Om de tien minuten vertrok er een groep, zodat de vierde en laatste groep De Grobbe om 20:20 verliet. De zoekauto (Benno ten Asbroek en Arjan Wissink) heeft vanaf 8 uur tot aan kwart voor 10 aan één stuk doorgereden en alle groepen zijn twee keer gepakt, behalve de groep van Rick Zoetman die zich slechts één liet pakken.

Onderweg stond een post (Renate Winters en Wendy Zoetman) die de jongens snoep aanboden en ze een spelletje lieten doen. De jeugd moest op een wasknijper bijten om er vervolgens een bierviltje aan elkaar mee door te geven. Ook de scores van dit spel telden mee voor de eindsstand.

chainsawGrote verrassing was dat er onderweg nog een “spookzone” was ingelast. Martijn Nijhuis en Ruud Waanders waren bereid om te helpen en stonden halverwege de tocht met een motorzaag in het bos. Geconcludeerd kan worden dat wij bij BSC Unisson over veel snelheid in de jeugd beschikken.

Toen alle groepen binnen waren was barvrouw Monique Kip al druk bezig met het bakken van patat en frikadellen. Vervolgens was het de beurt aan Arjan Wissink om de uitslag bekent te maken en ging iedereen rond de klok van half 11 weer huiswaarts. De winnaar was overigens de groep van Sjors Roescher.

Op internet kwamen leuke reacties voorbij wat ons als activiteitencommissie deugd doet. Bij deze kan ik dan ook al vermelden dat we deze activiteit volgend jaar herhalen en dan ook rekenen op de andere juniorenteams.

Namens de activiteitencommissie, Arjan Wissink