Nu we een prachtig mooi nieuw sportcomplex hebben in Boekelo is het tijd voor BSC Unisson om in Boekelo te beginnen met Kaboutervoetbal, zo moet initiatiefneemster Heleen Klein Poelhuis en tevens trainster van ons jongste JO9-5 team in maart 2015 hebben gedacht. Kaboutervoetbal is bedoeld voor kinderen van 4 en 5 jaar die zo op een leuke manier kunnen kennismaken met voetbal en daarna (kunnen) doorgroeien naar de O7-jeugd. De kabouters mogen nog geen officiële KNVB wedstrijden spelen en zullen dus voornamelijk onderling spelen, 4 tegen 4, en af en toe eens tegen een kabouterteam van een andere club.

De kabouterfoto van oktober 2017Op de foto: Heleen Klein Poelhuis (trainer) op de knieën en  Stijn van ‘t Klooster, Tymen Jansen, Huib Niemans en Quinten Nuijen die allemaal staan en Mads Frölich, Luuk Smit, Bram van den Broek en Jesper Posthumus die alle 4 op hun knieën zitten

We zijn op 4 maart 2015 gestart met kaboutervoetbal
Op de allereerste kaboutertraining telden we, ondanks de lage temperaturen en de regen al 12 enthousiaste kabouters, veel jeugdige assistent trainers en nog veel meer ouders, maar die laatsten mochten uiteraard alleen maar kijken. Opgeven kan nog steeds door een mailtje te sturen naar h.kleinpoelhuis@home.nl.

Kabouterboek, het fotoalbum
Van de allereerste training op De Zweede met de 12 kabouters hebben we uiteraard een fotoverslag gemaakt. De 28 foto’s hebben we in het kabouterboek gestopt. Dit is te bekijken via deze site onder voetbal/foto’s, maar je kunt ook op onderstaande foto klikken.

IMG_5970

Kabouterboek 4 maart 2015

Trainingstijden
De kaboutertrainingen worden gehouden op woensdagen van 16.45-17.45 uur op sportpark De Zweede in Boekelo en worden gegeven door Heleen Klein Poelhuis, die tevens trainster is van de Mini’s (O7).

De kosten
Het is de bedoeling dat van de kinderen die meedoen wel een aanmeldingsformulier wordt ingevuld, maar dat er geen contributie hoeft te worden betaald. De kosten zijn dus 0,00 totdat men overgaat naar de Mini’s (O7)

Doorstroming
Zodra een kind 6 jaar is, stroomt hij/zij in principe door naar de Mini’s (O7) die tegenwoordig ook een najaars- en voorjaarscompetitie spelen, ondersteund door de KNVB. Dat doe je dan op een kwart veld met 4 tegen 4. Na de mini’s komen de pupillen vanaf 8 jaar (O8). Daar wordt dan voor het eerst in een echte KNVB competitie gespeeld, dit seizoen voor het eerst ook op een kwart veld, maar wel 6 tegen 6.