BSC Unisson heeft de laatste jaren niet alleen veel tijd en aandacht besteed aan het nieuwe sportcomplex De Zweede, maar ook aan de organisatie.

Zo is Robert Zoetman een aantal jaren geleden aangetrokken als jeugdcoördinator en zijn er steeds meer gediplomeerde (jeugd)trainers aangetrokken die werken volgens het jeugdplan van BSC Unisson (de rode draad).

De medische verzorging was twee jaren geleden nog een ondergeschoven kindje, maar staat inmiddels op een veel hoger peil. En wat minstens zo belangrijk is, de verzorging op De Zweede is toegankelijk voor elke lid, klein of groot, oud of jong, voetballer of loper en is gratis. Uiteraard dienen vervolgbezoeken aan externe fysiotherapeuten gewoon door jezelf (ziektekostenverzekering) betaald te worden.

Bij wie en waar kun je terecht

Indien je een blessure hebt, kun je 2 x per week op De Zweede terecht, in de massageruimte naast de bestuurskamers. In principe kan dit zonder afspraak, maar dan dien je wel rekening te houden met wachttijden:

  • Dinsdag        19.00 – 20.15
  • Donderdag   18.30 – 21.30 (was tot vorig seizoen op de vrijdag)
  • woensdag     17.45 – 18.15 uur

Op de dinsdagen is fysiotherapeut Rick Wezenberg van Fyon aanwezig. Hij kan je, indien nodig doorverwijzen naar zijn praktijk in Boekelo, maar het staat je uiteraard vrij om indien nodig naar een andere praktijk te gaan.

Op de donderdagen is masseur Rob Goldman aanwezig. Naast eventueel masseren zal hij je, indien vervolgbehandeling noodzakelijk is, in eerste instantie doorverwijzen naar Rick Wezenberg op de dinsdag.

contract20157   massageRob Goldman (L) verlengde zijn contract als verzorger/begeleider van het eerste team en als sportmasseur op de vrijdagavond. Rick Wezenberg (R) staat als fysiotherapeut elke dinsdag ter beschikking van BSC Unisson.

Kan ik voetballen met een blessure

Met alle leiders en trainers is de afspraak gemaakt dat, in geval van een blessure, de leider/trainer je doorverwijst naar de medische verzorging van BSC Unisson. Zij beoordelen vervolgens de ernst van de blessure en een eventueel behandeltraject. Vervolgens zal de medische verzorging van BSC Unisson je “vrij moet geven” voordat je weer aan voetballen toekomt.

Met de gezondheid van elke speler/loper wordt dus geen enkel risico gelopen.

Nieuw: Inloopspreekuur kinderfysio

fysioNaast bovenstaande algemene spreekuren bij Rick en Rob is er sinds kort elke woensdag een inloopspreekuurtje voor een specifieke doelgroep bij BSC Unisson, de jeugd tot +/- 12 jaar.

Het gaat hier vooral om niet-voetbal gerelateerde zaken waar je tijdens het voetbal wel veel last van kunt hebben. Denk hierbij b.v. aan hypermobiliteit van gewrichten en spieren, typische groeischijfproblemen, of onduidelijke klachten typerend voor kinderen op deze leeftijd, mogelijk veroorzaakt door ondeugdelijk schoeisel of een verkeerde manier van bewegen.

Zonder afspraak kun je dus wekelijks terecht op De Zweede, in de massageruimte naast de bestuurskamer op de:

  • woensdag     17.45 – 18.15 uur

Ylva Lemmers zal de bezoeker(tje)s met raad en daad bijstaan en eventueel doorverwijzen naar haar eigen praktijk voor kinderfysiotherapie in Het Klokhuys aan de Boekelose Stoomblekerij in Boekelo.

Meer weten?

Wil je meer weten over de medische verzorging bij BSC Unisson, dan kun je contact opnemen met Robert Zoetman (jeugd) of met Hans Amelink (senioren). Of mail naar voetbal_technischezaken@bscunisson,.nl.. Voor contactgegevens, zie onze contactengids.