Met Team Aargau voor het eerst Zwitserse deelnemer B-toernooi

Met team Aargau komt voor het eerst in de 22-jarige historie van het BSC Unisson B-toernooi (inmiddels omgedoopt tot U16) een Zwitserse deelnemer van 23 t/m 25 mei 2015 naar Boekelo. Team Aargau is een, in 2006, opgericht samenwerkingsverband voor jeugd vanaf U16 tussen de 3 profclubs die het meest Noordelijke Zwitserse Kanton Aarau rijk is, FC Aarau, Baden en FC Wohlen. Van deze 3 speelt FC Aarau in de Zwitserse Eredivisie, de Super League en neemt momenteel de achtste plaats in.

Het U16 team speelt eveneens op het hoogste niveau en staat momenteel op een keurige vijfde plaats, nog voor illustere verenigingen als Sion, Luzern, Young Boys en Servette. Een vijfde plaats aan het eind zou deelname aan de play-offs om het Landskampioenschap U16 betekenen.

Met de toezegging van Team Aargau liggen inmiddels 7 van de 10 teams vast. Eerder hadden al toegezegd de top 3 van 2014, AS Trencin uit Slowakije en Randers en Hvidovre uit Denemarken, oud-winnaar in 2012 FK Rad Beograd uit Servië, oud-winnaar in 1999 De Graafschap uit Doetinchem en uiteraard het organiserende BSC Unisson.