Mike Weterholt en Nick Rademaker winnaar 2e BSC Unisson Dartstoernooi

Zaterdag 24 januari zijn op De Zweede de 2e BSC Unisson clubkampioenschappen darten gehouden. Waren er vorig jaar 32 deelnemers, dit jaar kwamen 40 dames en heren, uit 13 verschillende teams en commissies, een pijltje kwamen gooien. De 10 dartsborden kwamen dit keer van Gerrit Haan, in zijn jonge jaren nog actief geweest bij Unisson en de tweelingbroer van….., die ze verhuurt namens vv Borne. Door het grote aantal borden kon de organisatie het toernooi op één avond afwerken. Om klokslag half acht kon, geheel volgens planning, worden begonnen met de poulewedstrijden.

Monique Kip van wedstrijdzaken afdeling voetbal, gewapend met pc en digitale wedstrijdschema’s, bemande ook hier wedstrijdzaken en deed dat uiteraard weer zeer bekwaam.

dart2015e   dart2015d   dart2015c

Rond de klok van 10 uur waren de poulewedstrijden afgelopen (de poule van de latere winnaar zelfs na een barrage al om 9 uur) en wist de helft van de deelnemers dat ze geen kans meer maakte op de overwinning. Het toernooi werd voortgezet met een knock-outsysteem en om 12 uur konden we beginnen met de finales. In de finale van de recreatie stonden Nick Rademaker (A1) en Tom Hietbrink (B1) en in de prestatieklasse werd er door Frank Winkelhorst (4de) en Mike Weterholt (3de) voor de winst gegooid.

dart2015m

dart2015g   dart2015f   dart2015b

Om half 1 hadden we twee winnaars. Mike Weterholt mag zich clubkampioen 2015 noemen en bij de recreanten wist Nick Rademaker in de finale Tom Hietbrink te verslaan. Het niveau was weer net iets hoger dan vorig jaar, want destijds bleef de teller steken op één 180’er (Eddy Levers), terwijl afgelopen zaterdag maar liefst drie keer 180 werd gegooid. Frank Winkelhorst deed dit zelfs twee keer en clubkampioen Mike Weterholt gooide één keer 180.

dart2015h dart2015nMike Weterholt (linkerfoto, links), winnaar prestatieklasse 2015 en Nick Rademaker (foto rechts, staand links), winnaar recreatieklasse 2015.

Na de finales zijn alle stellingen weer uit elkaar gehaald, is er nog even nageborreld en zijn de dartborden zondagochtend weer naar vv Borne gebracht.

Webmaster: Nog een tip voor de deelnemers aan de 3e editie in 2016. Zorg dat je de webmaster in de poule verslaat, want dan wordt je gegarandeerd winnaar. Was het vorig jaar Eddy Levers die dit deed en uiteindelijk won, dit jaar was het Mike Weterholt die dit zichtbaar zonder moeite deed en uiteindelijk ook won.

Tekst: Arjan Wissink, foto’s: Renate Winters