NK Lokomotiva Zagreb uitstekende debutant op 1e dag 24e editie BSC Unisson Internationaal O16 toernooi

Het debuterende NK Lokomotiva Zagreb uit Kroatië liet op de 1e dag van het 24e Internationaal BSC Unisson O16 toernooi zien over een uitstekende en technisch vaardige ploeg te beschikken. In poule A werden achtereenvolgens het Zweedse Halmstads BK (2-0) en het Zwiterse Team Aargau (1-0) verslagen.

Voorafgaand aan de start van het toernooi speelde de O9 jeugd van BSC Unisson samen met Borne en Buurse een mini-toernooi, waarna vanaf 11.00 uur voorzitter Edwin Duivelaar van de organiserende toernooi commissie de teams één voor één aan het publiek voorstelde. Onderbouw-coördinator Charles Bekkers van BSC Unisson deelde ondertussen de prijzen uit aan de jeugd en al die tijd bleven de deelnemers aan het “grote” toernooi keurig op de plaats, wachtend op het echte werk.

   

Om 12.00 ging het toernooi, na bijna 9 maanden van voorbereiding, dan toch echt van start. Titelverdediger Brabant United begon het toernooi teleurstellend door de openingswedstrijd in poule A met 1-2 te verliezen van Halmstads BK. Brabant United revancheerde zich door de 2e wedstrijd te winnen van de O18 van het organiserende BSC Unisson, 3-1. Luc Nibbeling redde de eer voor de Boekeloërs. Ook in de eerste wedstrijd gaf BSC Unisson het Zwitserse Team Aargau goed partij, maar kon een 3-0 nederlaag niet voorkomen.

     

In de andere poule, die uit 4 teams bestaat, door het ter elfder ure afzeggen van FC Groningen, moest het Tjechische 1FC Slovacko verrassend 2 nederlagen incasseren tegen Deense  tegenstanders. Zowel Randers Freja (2-1) als B.93 Kopenhagen (1-0) konden 3 punten laten noteren. In het andere duel op deze eerste dag speelde B.93 gelijk tegen het debuterende Helsinki FA uit Finland (0-0).

Na de 1e dag liggen in poule A Nk Lokomotiva Zagreb en Team Aargau op 1/2 finale koers. In poule B zijn dat B.93 Kopenhagen en Randers Freja.

Klik hier voor alle uitslagen, het resterende programma en de standen.

Zondag 4 juni wordt er op de 2e dag gestart om 11.30 uur met de wedstrijd Lokomotiva Zagreb tegen Brabant United.

Volg de 24e editie van het BSC Unisson O16 toernooi ook op

Foto’s Edith Howard