BSC Unisson hoopt op massale steun tijdens 1ste promotiewedstrijd tegen FC Ulu Spor

BSC Unisson wist al geruime tijd dat het op 22 mei op De Zweede de heenwedstrijd van het 2-luik om een plek in de 4e klasse moest spelen. Tegenstander is het Zwolse FC Ulu Spor dat deze zekerheid pas sinds afgelopen donderdag heeft, na de nederlaag in een beslissingsduel om het kampioenschap van de 5e klasse A tegen Sp. Vroomshoop.

FC Ulu Spor is in 1987 opgericht en speelt op Sportpark Het Hoge Laar in Zwolle samen met 2 andere verenigingen. In de competitie komt men uit met 4 seniorenteams en moet men het helaas zonder jeugd doen. De vereniging met Turkse roots kwam midden jaren 90 nog uit in de 4e klasse. De jaren daarna speelde men afwisselend in de 6e en de 5e klasse. Op de promotie in 2014 naar de 4e klasse volgde meteen degradatie naar de 5e klasse. De zeer ervaren Zwollenaren, die voor het 3e jaar onder leiding staan van trainer Kamil Tasdan, hadden als doel directe terugkeer naar de 4e klasse, maar slaagden daarin als gezegd net niet en eindigden met Sp Vroomshoop met 52 punten uit 22 wedstrijden op de gedeelde 1ste plaats. Via de nacompetitie zal men alsnog dit doel proberen te realiseren.

BSC Unisson had zich dit seizoen eveneens voorgenomen direct te promoveren, maar moest opboksen tegen het sterke Losser. Uiteindelijk eindigde het met 51 punten uit 20 duels, op de 2e plaats, 2 punten achter kampioen Losser. De jeugdige en talentvolle selectie van BSC Unisson, dat de laatste 11 competitiewedstrijden won, kan op volle oorlogssterkte aantreden. Het team van trainer Rene Belt zal zondag ongetwijfeld een goed resultaat neer willen zetten om de returnwedstrijd op 29 mei vol vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Boekelo en de prachtige accommodatie De Zweede zijn er in ieder geval klaar voor.

We verwachten zondag dan ook heel veel toeschouwers, om zo onze jongens alvast een eind richting 4e klasse te kunnen schreeuwen. Voor aanvang van de wedstrijd zal het onlangs aangelegde pannaveld nog officiëel worden geopend. Een overwinning zou de feestvreugde nog extra verhogen. De return zal op 29 mei plaats vinden in Zwolle, aftrap 14.00 uur.


evi roversPupil van de week is Evi Rovers, middenvelder van BSC Unisson F4G. Evi heeft het goed voor met BSC Unisson getuige haar voorspelling van de uitslag.

Meer over Evi en haar voorspelling is zondag te lezen in het programmaboekje.

 


bscuuluspor