Playbackshow was weer een geslaagde en gezellige avond

Afgelopen zaterdag was de vijfde editie van de playbackshow en de derde keer op De Zweede. Met elf acts (excl. een ziekmelding van Suzan) was er een vol programma en daarnaast waren Rob Stokkers (Wilfred Genee), Ben van Beek (Johan Derksen), Marcel Hinnen (Johan Boskamp) en Martin Sak (Rene van der Gijp) bereid om als “Voetbal Inside” aan de jurytafel plaats te nemen en een kritische blik te werpen op de acts die de bühne betraden. Ook Harrie Rademaker en Jaap Hilbink waren weer van de partij. Vorig jaar zaten zij nog in de jury, maar dit jaar waren ze de barmannen die naast de gebruikelijke drankjes hun eigen favoriet (Nozem) uitdeelden.

gjp_8217

De voetbal-inside jury met Johan hangsnor Derksen geheel rechts met sigaar

Om 20:10 uur begonnen organisatoren Egbert Roossink, Remy van der Beek en Arjan Wissink met een ingekorte versie van “Bella Boekelo” om vervolgens de jury te introduceren. Wilfred (Rob) nam daarna de microfoon over en de eerste act kwam uit het damesteam. Irene, Joyce en Lotte zorgde gelijk voor een sfeervolle kantine met een aangepaste versie van het nummer “Liever te dik in de kist.” Naast een damesteam beschikken we natuurlijk over een meisjesteam en MO11 kwam met “The Lion King.” Van het mannelijk geslacht was Christian (Maradonna) als eerst aan de beurt en deed het nummer “Live is Life.” Voordat we al bij de eerste pauze waren aangekomen was het eerst nog de beurt aan de jongens van JO15-1. Waar we uit betrouwbare bronnen hoorden dat ze met het oefenen enkel en alleen aan het klieren waren. Op het podium was het echter een stuk serieuzer en Bruno Mars – The Lazy Song werd ter gehore gebracht door zanger Jesse Hinnen en de overige spelers beleven gewoon “lekker zichzelf.”

gjp_8249   gjp_8199

De JO15-1 jongens bleven dit keer gewoon zichzelf met Jesse “in the lead” en de organisatoren bekeken deze avond vanachter een wel heel bijzondere grote gekleurde bril.

gjp_8228   gjp_8246

Trainer Rene Zoetman laat zijn dames ook tijdens de playbackshow niet in de steek en Christian Ma(ra)donna Duivelaar geniet ook in zijn nadagen van alle media-aandacht.

gjp_8282

De Boekelopers met hun passende RAPPE(rs) act gooiden ook dit jaar weer hoge ogen

Na de eerste pauze was het eigenlijk de beurt aan Suzan en Nandine, maar Suzan was ziek, dus viel er een act weg. Het waren dan de meiden van JO15 die als eerst aan de beurt waren na de eerste pauze. Zij deden verschillende liederen, maar de doorgaande lijn binnen de act was Grease – Lightning. Na de meiden waren Egbert Roossink, Toby Kamp, Hendrik Nijenhuis en Tim(melientje) de Veen aan de beurt die een mix van verschillende nummers en muziekstijlen afwisselden (met uitstekende klederdracht). De volgende act kwam van de Boekelopers en de mannen die ieder jaar weer een uitstekende act neer weten te zetten, kwamen dit jaar als Ali B., Yes-R en Partysquad het podium op. Door de goed uitgekozen kleding en de fantastische bewegingen was het net alsof we een live optreden van de echter rappers hadden.

gjp_8253   gjp_8279

De meiden van de JO15-1 en 2 leverden ook dit jaar weer een fraai optreden af, terwijl het 2e blijkbaar hevig “uit de kast kwam”.

Om ervoor te zorgen dat het voor de jeugd niet te laat zou worden was er net voor de tweede pauze de prijsuitreiking van de jeugd. De MO11 scoorden de hoogste score op de checklist van de “strenge”jury. Zij kregen allen een consumptie en de felbegeerde beker. In ruil daarvoor moesten zij nog wel één keer de act opvoeren.

gjp_8239

De meiden van de MO11-1 met hun prijswinnende interpretatie van “the Lion King”.

Na de tweede pauze stonden er nog vier acts op de planning. Eerst waren Bart Gerritsen en Mark Molendijk die het podium opkwamen als Lucas en Gea. Velen uit het publiek konden de ogen niet van Gea (Mark) afhouden. Als negende stond Nandine Mansveld op de lijst. Zij had geluk dat ze zich twee keer had opgegeven, want nu kon ze toch nog één act opvoeren. Het lied “zoete witte wijn” werd met volle overtuiging ter gehore gebracht. Daarna was het de beurt aan de Golden Oldies (oud-eerste elftalspelers). Onder leiding van Ronald van Raalte als vader Abraham kwamen de “smurfen” het podium op om het smurfenlied te zingen.

gjp_8303   gjp_8322

Veel indruk maakten Bart Lucas met zijn Gea Mark met een heuse smartlap en Vader Abraham van Raalte die liet zijn dat zijn oud-eerste-elftal-smurfen momenteel ook op de bühne nog veel in hun mars hadden 

Als laatste was het de beurt aan het derde elftal, die voor de eerste keer in het bestaan van de playbackshow meededen, en zij kwamen als de Rolling Stones de bühne op en met behulp van een luchtgitaar, een echt drumstel en een uitgelaten Niek Dekker maakten ze er een echte show van.

gjp_8332

Het met nepgitaren net doen alsof pastten de Rolling Stones van het derde wel met een geweldige Niek Mick Jagger die nu eindelijk alles kon zeggen zonder een scheidsrechter in de buurt

Hierna was het weer de beurt aan de jury om te bepalen wie er bij de senioren met de winst vandoor ging. Na veel discussiëren werd er besloten om de eerste plek naar Nandine te laten gaan met de Boekelopers als een goede nummer 2. Zowel Nandine als de Boekelopers hebben hun act nogmaals opgevoerd.

gjp_8340   gjp_8316

Gentleman Johan Derksen heeft zowaar zijn sigaar uitgedaan om winnaar Nandine te feliciteren.

gjp_8341   gjp_8313

Na wat bedankwoordjes voor alle vrijwilligers is er nog even gezellig geborreld met alle aanwezigen. Daarna moest alle rotzooi nog worden opgeruimd, zodat de lagere elftallen op de zondagochtend in een frisse kantine hun bakje koffie en (Marcels) broodje gezond konden nuttigen.

gjp_8210

Via deze weg wil ik nogmaals alle vrijwilligers (jongens van de muziek, de juryleden en de mensen achter de bar) die de playbackshow hebben mogelijk gemaakt bedanken.

Namens de activiteitencommissie, Arjan Wissink

Tekst: Arjan Wissink, foto’s: Geertjan Preyde, redactie: Fred Almoes