Promotie BSC Unisson in de media (update met video en fotoalbum)

Diverse websites en online-kranten maken melding van de promotie van BSC Unisson . Zondag 29 mei 2016 promoveerde BSC Unisson na een meer spannend dan fraai (maar wie maalt daar om) 2-luik tegen Ulu Spor uit Zwolle voor het eerst naar de 4e klasse. Het toenmalige BSC speelde voor het laatst in 1995 in de 4e klasse, terwijl het voor VV Unisson nog veel langer geleden is.

Voor het complete fotoalbum klik HIER

Onderstaand de diverse nieuwsitems.


TC Tubantia, 29 mei 2016, 19.25 uur

kamp1BOEKELO – BSC Unisson gaat komend seizoen voor het eerst in het bestaan van de club uitkomen in de vierde klasse. De Boekeloërs speelden zondag met 1-1 gelijk bij FC Ulu Spor, dat was voldoende na de 2-1 thuiszege.
De ontlading was groot, want BSC Unisson kreeg pas in de allerlaatste minuut van de blessuretijd een strafschop, toen Martijn Brinkman onderuit werd geschopt. „Niemand durfde te kijken, maar Egbert Roossink nam zijn verantwoordelijkheid en schoot hem beheerst binnen”, aldus trainer René Belt.
Een opvallend moment volgde na dat laatste fluitsignaal. De ontlading die volgde was zo groot dat in het feestgedruis speler Michel Schipper zijn schouder brak.
„Eigenlijk hebben we onze twee slechtste wedstrijden van het seizoen gespeeld in de nacompetitie. Op de training merkte ik al dat de groep zenuwachtig was en dat zag je ook terug in de wedstrijd. Doelman Brian Pieper heeft ons meerdere keren gered.” Belt verwacht dat zijn ploeg meteen goed mee kan draaien in de vierde klasse. “We zijn heel ambitieus. Meedoen om de bovenste vijf plaatsen moet lukken.”

Sportiefzwolle.nl, 29 mei 2016, 17.24 uur

ulu1Promotie glipt Ulu Spor door de vingers

Het is Ulu Spor zondag niet gelukt om te promoveren naar de vierde klasse. De Zwolse vijfdeklasser moest tegen BSC Unisson een eerdere 2-1 nederlaag ongedaan zien te maken, maar dat lukte niet. Ulu Spor stond lange tijd wel met 1-0 voor, maar een hele late strafschop bracht alsnog de beslissing: 1-1. Zo moeten de Zwollenaren op voor de tweede ronde van de nacompetitie.
Ulu Spor verloor vorige week het eerste duel met BSC Unisson met 2-1, waardoor het zondag een verschil van één moest zien te overbruggen. Dat lukte al snel en in het verdere verloop leek het uit te draaien op verlenging. Zover kwam het alleen niet, omdat Unisson in de slotfase een penalty kreeg. Een buitenkansje, maar wel het buitenkansje voor promotie. De strafschop ging raak en zo zag Ulu Spor de kans op een stap omhoog vervliegen. De Zwollenaren krijgen nog wel een nieuwe mogelijkheid om te promoveren. In de tweede ronde van de nacompetitie wacht een tweeluik met FC ’t Centrum.

Facebook BSC Unisson, 29 mei 2016

De video van Martin Sak van de huldiging tijdens de promotie-instuif op De Zweede.

https://www.facebook.com/bscunisson/videos