Randers Freja sterke Deense winnaar 24e editie BSC Unisson Internationaal O16 toernooi (update 3)

Het Deense Randers Freja heeft na 2013, voor de 2e keer het Internationaal BSC Unisson O16 toernooi gewonnen. In een spannende finale werd het debuterende  NK Lokomotiva Zagreb uit Kroatië met 2-1 verslagen. De Denen wisten zo duidelijk revanche te nemen voor de magere 7e plaats van vorig jaar. In een Scandinavisch onderonsje won het Deense B.93 Kopenhagen, in de kleine finale, met 2-1 van het Zweedse Halmstads BK en werd daarmee 3e.

In 2 spannende 1/2 finales moesten strafschoppen de beslissing brengen. In de wedstrijd tussen de ongeslagen winnaar van poule A, NK Lokomotiva Zagreb en nummer 2 van poule B, het eveneens ongeslagen B.93 Kopenhagen wist B.93 doelman Daniel Holsting voor de 4e keer op rij de nul te houden (0-0), maar moest met lede ogen toezien dat de Kroaten vanaf 11 meter net iets gelukkiger waren in de afwerking. In de andere 1/2 finale tussen Randers Freja en Halmstads BK was de stand na 50 minuten 1-1 door doelpunten van Christoffer Petersen voor Randers en toernooi topscorer Oliver Hintsa voor Halmstads. Randers won de strafschoppen-serie.

Een uitzinnig Randers Freja na bereiken finale (foto LB) en een spelfragment uit de andere 1/2 finale tussen NK Lokomotiva Zagreb en B.93 Kopenhagen.

In de finale stonden de 2 sterkste teams van het toernooi tegenover elkaar, ondanks dat beide pas na strafschoppen de finale wisten te bereiken. Onder grote publieke belangstelling en haast ideale weersomstandigheden (in ieder geval voor het publiek) toonden beide teams nog 1 keer waarom zij de terechte finalisten waren.

Foto onder: beide finalisten van 2017: Randers Freja (L) en NK Lokomotiva Zagreb (R).

Randers wist al vlot op 0-1 te komen, maar Lok. Zagreb wist al snel gelijk te maken. Na rust nam Randers wederom een voorsprong en wist deze tot het eind vast te houden, ondanks aandringen van de Kroaten.

Randers Freja pept zich op voor de finale (foto LB) en een spelfragment uit de finale voor het doel van NK Lokomotiva Zagreb (foto RB).

De winnaar van vorig jaar Brabant United had het dit jaar veel lastiger en moest genoegen nemen met een 6e plaats. Het debuterende Helsinki FA kwam niet verder dan de 8e plaats.

Voor alle uitslagen, etc. klik hier.

Tot beste speler werd gekozen de nummer 10 van Randers Freja, Tobias Klijsner Breune (foto LB), terwijl collega Ivan Seberdija (foto midden) van NK Lokomotiva Zagreb verkozen werd tot beste keeper van het toernooi. Topscoorder van het toernooi werd Oliver Hintsa (foto RB) van Halmstads BK, die met 7 treffers de helft van de doelpunten van zijn team voor zijn rekening nam.

Tobias, Ivan en Oliver kregen alleen een eigen bijpassende trofee overhandigd door toernooi-voorzitter Edwin Duivelaar.

De Fairplay-prijs voor het sportiefste team na 3 dagen toernooivoetbal tenslotte ging naar het organiserende BSC Unisson (foto LB).

En misschien niet zo belangrijk als het winnen van een internationaal voetbaltoernooi, maar zeker net zo leuk, zo niet leuker is het winnen van de ATB, de traditionele hoofdprijs van de grote verloting die tijdens het toernooi is gehouden. BSC Unisson speler Tijs Nibbelink (foto RB) werd de gelukkige winnaar.

De organisatie kan weer terugkijken op een uiterst geslaagd toernooi, ondanks de late afzegging van FC Groningen en bedankt alle vrijwilligers, sponsoren, toeschouwers, spelers en begeleiders voor wederom een succesvol toernooi. We hopen iedereen volgend jaar in grote getale weer te mogen begroeten tijdens de jubileum editie 25, wederom in Boekelo op Sportpark De Zweede.

(Update 3: nu met werkende link naar het fotoalbum) Voor het volledige fotoalbum 2017 met foto’s van Edith Howard (aangevuld met teamfoto’s van Folly Klomp), klik hier.

Foto’s: Edith Howard, tekst: Fred Almoes