Derde editie playbackshow groot succes (update)

Op zaterdag 22 november stond de playbackshow weer op het programma. Dit jaar voor het eerst op de Zweede. Om daar enigzins aandacht aan te schenken was gekozen voor een jury bestaande uit de voorzitters van de betrokken partijen op de Zweede. De jury bestond uit Rob Stokkers (Algemeen Voorzitter BSC Unisson), Gerrit Meutstege (Voorzitter afdeling Lopers), Marco Winters (Voorzitter afdeling Voetbal), Femke Gerritsen (Voorzitter muziekvereniging Unisson) en Jeroen Verhaak (Voorzitter van de Dorpsraad). Als presentator was Tom Druppers aangesteld, maar de allerbelangrijkste taak was weggelegd voor Wim Nijhuis, Rudi Lansink en Ramona van der Beek. Zij stonden namelijk achter de bar om de mensen van een hapje en drankje te voorzien.

Nieuwsgierig en geen zin om het verhaal te lezen, klik hier voor het volledige fotoalbum van deze avond gemaakt door Geertjan Preyde of ga naar voetbal/foto’s/fotoalbum/Playback show 2014.

DSC_7384   DSC_7373

Op de foto links de jury (vlnr Jeroen Verhaak, Femke Gerritsen, Marco Winters, Gerrit Meutstege, Rob Stokkers) en rechts een charmant stralende Tom Druppers, presentator.

De kantine was om half 9 goed gevuld en alles leek erop dat het een mooie avond zou gaan worden. Er waren veel ouders van de jeugd (D1 en C1) aanwezig en verder veel leden.

DSC_7421   playb201499

Met negen opgaves was de avond redelijk gevuld. Het tweede elftal deed de aftrap rond de klok van kwart voor 9 met “Groen als gras”. Vervolgens kwamen de heren van de A1 zeer charmant verkleed op het podium als Beyonce om Single Ladies te playbacken. De eerste set werd afgesloten door De Bee Gees. De Bee Gees waren de afgevaardigden van de Boekelopers, namelijk Marcel Spek, Ronald Teeuw en Harrie Bellers.

DSC_7383   DSC_7392   DSC_7414

Op de foto’s boven vlnr: Groen als gras, Beyonce en de Bee Gees.

Na de eerste pauze was het de beurt aan BSC Unisson C1 die De Dikdakkers-Cowboys en Indianen hadden ingestudeerd. Vervolgens kwam Richard Oude Groen met zijn D-pupillen om de trappelzak-boogie op te voeren. Aan het eind van de tweede set was het de beurt aan Egbert Roossink, Hendrik Nijenhuis, Tim de Veen en Toby Kamp om als Backstreetboys hun charmes in de strijd te gooien.

playb2014c1   DSC_7607  DSC_7452

Op de foto boeven vlnr: de Dikdakkers cowboys, de trappelzak boogie en de Backstreetboyw. 

De eerste act in de derde en laatste set was van het eerste elftal. Bart Gerritsen, Mark Molendijk, Lennart Schoonheden en Timon Ferree hadden een act bestaand uit een gedeelte van de Kelly Family en Gabber Piet. De heren van het vijfde elftal waaraan daarna aan de beurt. Ze hebben al twee jaar de belofte gemaakt om mee te doen, maar drie keer is dan toch scheepsrecht. Als Arabieren met hun schaap Shalom kwamen de jongere spelers van het vijfde elftal op de planken. De D1 die al aan de beurt was geweest wou graag nogmaals op het podium om 1,5 minuten een remix van Schnappie das kleine krokodil te doen. Deze act was buiten de prijzen om. Als laatste kwamen de dames het podium op met een act van maar liefst 8,5 minuten. Jovink, Zanger Rinus, Last Christmas en allerlei andere liederen werden ter gehore gebracht.

DSC_7477   playb2014cs5   playb2014cvr1

Op de foto’s boven: de kelly Family en Gabber Piet, de Arabieren en Shalom, Jovink/Rinus/en nog veel meer. Op de foto’s onder meer van de vrouwenact.

DSC_7556   DSC_7521   DSC_7532

Na de 9 acts had de jury de lastige taak om een winnaar (en tweede en derde plek) te bepalen. De uiteindelijke uitslag is geworden:

1. BSC Unisson D1 (trappelzak boogie)
2. Lopers (Bee Gees)
3. BSC Unisson Dames (Jovink, Last Christmas, zanger Rinus en nog veel meer)

Na de prijsuitreiking is er nog lang nageborreld en heeft het nog wel even geduurd voordat de laatsten vertrokken waren.

Tekst: Arjan Wissink; foto’s: Geertjan Preyde