Voorlopige indelingen voorjaarscompetitie bekend

De start van de voorjaarsreeks staat weer voor de deur. De indelingen voor de nieuwe reeks zijn gereed. Voor de promotie/degradatieregeling is de stand van 1 december 2015 gehanteerd. Of dit gevolgen heeft gehad voor BSC Unisson teams, is verderop in dit bericht aangegeven.

Klik hier voor de indelingen van de BSC Unisson teams (indeling-vj-2016-1). 

Het eerste volledige programma staat gepland op zaterdag 13 februari 2016. Verenigingen die deelnemen aan het pupillenzaalvoetbal worden uit het programma gehaald en op een later tijdstip ingepland. Inmiddels is de indeling te vinden via Sportlink Club (via sportlink club – competitiegegevens voorjaar en dan naar de stand) en voetbal.nl.

Wijzigingen indelingen BSC Unisson teams
De promotie-degradatieregeling heeft voor de diverse BSC Unisson junioren- en pupillenteams geen gevolgen gehad, maar toch hebben er wat wijzigingen plaatsgevonden.

Nieuw: BSC Unisson F5 (5e kl)
Lager zijn gaan spelen: BSC Unisson E3 (6e kl)
Hoger zijn gaan spelen: BSC Unisson E1 (2e kl)

De overige teams komen weliswaar in een andere poule, maar blijven wel in dezelfde klasse. De in het indelingsdocument niet genoemde BSC Unisson teams spelen een hele jaarcompetitie (A1, B1, C1 en D1).

Wijze van indelen voorjaarscompetities
De indeling van de competitie is tot stand gekomen door het automatisch indelen via de computer. Dit houdt in dat de computer de reisafstanden van de poules heeft berekend en op basis hiervan de indeling is gemaakt. Teams kunnen hierdoor ook regio-overschrijdend ingedeeld zijn. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de standen uit het najaar. Hierdoor zijn er enkele extra klassen toegevoegd.

Extra klassen
Bij een aantal categorieën is een extra klasse aan de onderkant toegevoegd:

  • B-junioren: 5e klasse voorjaar
  • E-pupillen: 6e klasse voorjaar

Definitieve indelingen voorjaarscompetities
Net als voorgaande seizoenen heeft de klankbordgroep besloten de indeling eerst te bespreken met de verenigingen alvorens begonnen wordt met de nummering. De indeling van de junioren en meisjes (MA t/m ME) wordt niet besproken, bij eventuele bezwaren kan een email gestuurd worden naar oost-competitie-veld@knvb.nl. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 2 januari.

Vragen
Eventuele vragen n.a.v. dit bericht mailen naar voetbal_wedstrijdzaken@bscunisson.nl of bel met Monique Kip, wedstrijdzaken BSC Unisson, tel. 0534281566. Of gebruik ons contactformulier.