Week van de scheidsrechter

Je staat er misschien niet bij stil, maar wekelijks fluiten 30.000 voetbalscheidsrechters hun wedstrijden, zodat 1,2 miljoen voetballers van het spelletje kunnen genieten. Daarom wordt van za 3 t/m zo 11 oktober de “Week van de scheidsrechter” gehouden op elk sportveld waar een scheidsrechter zijn kunnen toont, vanuit het project “Naar een veilig sportklimaat” van het NOC*NSF.

 

Bij BSC Unisson hebben wij een zeer enthousiaste groep scheidsrechters, we krijgen er elk jaar wel weer een paar pupillen-scheidsrechters bij. De scheidsrechters die de A-, B-, en C-jeugd en de senioren fluiten kunnen nog wat uitbreiding gebruiken, informeer eens naar de mogelijkheden op voetbal_wedstrijdzaken@bscunisson.nl of bij onze jeugdcoordinator@bscunisson.nl.

Het is altijd zo vanzelfsprekend dat er een scheidsrechter aanwezig is, maar achter de schermen worden indelingen gemaakt, nog veel meer gewijzigd, voetballers en of ouders gestrikt om te gaan fluiten, via de KNVB cursussen geregeld voor scheidsrechters en assistent scheidsrechters, en nog veel meer. Zo vanzelfsprekend is het dus helemaal niet en de betrokken BSC Unisson vrijwilligers van wedstrijdzaken hebben hier hun handen dan ook vol aan.

Daar waar de KNVB scheidsrechters een geldelijke vergoeding en km kosten krijgen, fluiten onze BSC Unisson clubscheidsrechterts voor een kop koffie, AA-tje of een ‘aai over hun bol’. En moet je door ongelukkige omstandigheden er nog een extra wedstrijd achteraan fluiten, dan wordt je door Mini en anderen op een tosti of iets anders te eten getracteerd.

Laat aanstaande zaterdag en zondag de zon eens (extra) schijnen voor uw scheidsrechter en toon uw waardering door hem/haar aan het eind van de wedstrijd (leiders u kunt dit ook uw spelers, jong en oud opdragen) een hand te geven en te bedanken. Ook al had de scheidsrechter misschien een iets mindere dag, maar dat hebben de voetballers ook wel eens.

Met sportieve groet

Teun van der Velden, coördinator scheidsrechters jeugd BSC Unisson