Wissink (BSC Unisson) wil graag topscorer worden, maar wel op een eerlijke manier

“Uit de TC Tubantia van 23-10-2014”.

ENSCHEDE – Arjan Wissink bewees afgelopen weekeinde weer eens zijn waarde voor BSC Unisson. Hij maakte drie treffers, waardoor de vijfdeklasser een punt overhield aan het inhaalduel bij Bentelo (3-3). Bovendien doet hij daarom mee in de topscorersklassement van deze krant.

De mooiste van de drie? „De 1-1. Ik liep bij de tegenstander weg uit de rug en schoot de bal tegendraads binnen. Het was vooral een belangrijke goal, want we begonnen heel slap en kwamen terecht met 1-0 achter. De gelijkmaker viel vanuit het niets, maar door kregen we wel de overhand en kwamen met 3-1 voor. Hoewel 3-3 over het hele duel de terechte uitslag was, hadden we Bentelo bij een 3-1 tussenstand nooit meer terug mogen laten komen.”

Geen zege, wel drie goals gemaakt, hoe verlaat je dan het veld? „Ik had liever niet gescoord, maar wel gewonnen. We willen bovenin meedraaien en gezien de kwaliteit in de ploeg moet dat kunnen, maar de prestaties vallen nog tegen (BSC staat tiende, red.).”

Zelf ben je wel op dreef, toch? Zoals het vorig seizoen ook al lekker ging. „Ik scoor inderdaad regelmatig. Vorig seizoen waren het er trouwens wel heel veel, ik kwam als aanvallende middenvelder tot 28 doelpunten.”

Ben je toen, of de jaren daarvoor, nog benaderd door andere clubs? „Jawel hoor. Maar ik heb het prima naar m’n zin bij BSC. In de jeugd heb ik bij Enschedese Boys gezeten, maar op een gegeven moment was ik het enthousiasme daar kwijt. Ik ging in 2008 naar BSC, waar veel vrienden van me zitten. Ik heb wel eens een telefoontje gehad waarbij de persoon aan de andere kant van de lijn meteen begon over ‘tekengeld’ en ‘zeker zijn van een basisplek’. Nou, volgens mij gaat toch echt de trainer daar over. En geld is niet mijn drijfveer.”

Nog bedankt trouwens voor je mail deze week over je aantal gescoorde doelpunten dit seizoen. „Geen probleem. Jullie hebben wekelijks de topscorerslijst in de krant, volgens die gegevens zou ik nu tien treffers gemaakt hebben. Ik zag dat ik eerder dit seizoen twee keer als doelpuntenmaker was doorgegeven bij het duel tegen Delden, maar dat moet er eentje zijn. Dus ik dacht na het duel tegen Bentelo en m’n drie goals: ‘laat ik nu maar een mailtje naar de sportredactie sturen, zodat ik niet op de verkeerde plaats in het klassement kom’. Natuurlijk is het leuk om hoog te staan, maar dan wel op een eerlijke manier.”

Komende zondag spelen jullie thuis tegen hekkensluiter SVV’91. Wat denk je: weer drie doelpunten? „Als we maar winnen. Gezien de resultaten van SVV (de ploeg verloor alles tot nu toe, red.) moet dat kunnen lukken.”