Alles over opening De Zweede (update: nu met 30 min. video)

Alles rondom de opening van sportpark De Zweede leest U in dit artikel. De eerste foto’s, De Zweede in de media en een filmpje over De Zweede vanuit een drone. En als laatste een 30 minuten durende film van Folly Klomp die de hele opening op video heeft vastgelegd.

Voor alle fotorapportages, zie de eerdere nieuwsberichten op de openeningspagina over “opening De Zweede” of kijk onder Voetbal/Foto’s/ en onder Boekelopers/Foto’s.

Opening De Zweede op video

De opening van De Zweede is gefilmd en op video gezet door Folly Klomp, duur 29.23 minuten.

De Zweede geopend, zondag 24 augustus 2014

Zondag 24 augustus, begin van de middag rond 13.00 uur, was het zover, de opening van het nieuwe sportpark toen wethouder Patrick Welman, voorzitter Boekelopers Gerrit Meutstege en voetbalvoorzitter Rob Stokkers gezamenlijk door het lint gingen. En dat allemaal onder grote publieke belangstelling.

DSC_8160

Maar voor het zover was een aantal sprekers die BSC Unisson uiteraard feliciteerden met het zeer fraaie nieuwe sportpark.

DSC_8158   DSC_8143DSC_8142   DSC_8141DSC_8138   DSC_8136

Het massaal opgekomen publiek genoot van de muziek van toekomstig De Zweede bewoner muniekvereniging Unisson en later in de middag van het sportive deel van het programma, waaraan men ook deels zelf kon deelnemen.

216646   216645216644   216647

De media over de opening van De Zweede

RTV Oost, 24-08-2014, 15.21 uur

zondag 24 augustus 2014 | 12:23 Laatst bijgewerkt: 24-8-2014 | 15:21

In Boekelo heeft wethouder Welman van Enschede het nieuwe sportpark De Zweede geopend. Dat gebeurde met het doorknippen van een lint in de aanwezigheid van zo’n 500 bezoekers onder wie marathonloopster Ingrid Prigge.

De Zweede is het onderkomen van onder meer sportvereniging BSC Unisson en de loopvereniging Boekelopers. Die heeft jaren uitgekeken naar een nieuwe plek. De oude accommodatie was sterk verouderd met als gevolg dat er er de laatste jaren geregeld legionella voorkwam in de doucheleidingen.

Zwaar bevochten. Het sportpark is het eerste onderdeel dat geopend wordt. Het sportpark maakt deel uit van het multifunctionele accommodatie in Boekelo. Het dorp wilde die accommodatie, dat werd ook toegezegd, maar de gemeente Enschede zei daar uiteindelijk geen geld voor te hebben. De dorpsraad wist de toenmalig wethouder Koomen en de gemeenteraad te overtuigen van de noodzaak waarna in 2010 met de bouw begonnen kon worden.

Het sportcomplex kampte met meer tegenslagen: een aantal omwonenden vertraagde de aanleg omdat ze ervan overtuigd waren dat het hele project planologisch niet klopt en naar de rechtbank en Raad van State stapten.

MFA later open. Later dit jaar volgt de opening van de multifunctionele accommodatie. Daarin komt onder meer een fysiotherapeut en oefenruimte voor de muziekvereniging. Voor de inrichting is vorig jaar november een grote actie gehouden; bedrijven en particulieren konden een steen kopen, waarop hun naam komt. Het geheel moet een wall of fame worden.


TV Enschede FM, 24-08-2014

tfm


Tubantia (website)

Blijde gezichten bij opening sportcomplex Boekelo

24 augustus 2014 Laatste update 24 augustus, 15:14

DSC_8160

BOEKELO – Waarin een klein dorp groot kan zijn. Het bleek zondagmiddag maar weer eens in Boekelo. Stadsdeelwethouder Patrick Welman opende daar aan de Boekelosestraat het nieuwe sportpark De Zweede van BSC Unisson. De realisatie kent een lange voorgeschiedenis. Maar dat de nieuwe velden en de loopbaan er kwamen, is vooral te danken aan heel veel samenwerking en  het bundelen van de krachten binnen de Boekelose dorpsgemeenschap.

Dat zei niet alleen Welman, maar ook voorzitter Rob Stokkers van BSC Unisson. Net als de gemeentebestuurder prees ook hij de gemeenschapszin in het dorp en benoemde nog eens de krachten die zich aandienden op de momenten dat het allemaal even tegenzat. Terwijl het twaalf uur zonnetje de kersverse accommodatie een extra glinstering gaf zei Stokkers dat Boekelo zich met de totstandkoming van de nieuwe Multi Functionele Accommodatie (MFA) van zijn sterkste kant heeft laten zien.
Dat gebeurde bijvoorbeeld toen de gemeente de stekker eruit wilde trekken omdat er geen geld was. Boekelo meldde zich massaal in de stadsdeelraad en liet weten er geen genoegen mee te nemen. ‘Maar’, zo lieten zowel Stokkers als de voorzitter van de lopers van BSC Unisson Gerrit Meutstege  weten, ‘des te groter is nu de trots dat we dit bereikt hebben. Een mijlpaal in de clubgeschiedenis.’
Ondanks de blijheid en de opgewektheid waarmee BSC Unisson de toekomst op het nieuwe park tegemoet ziet, maakte Rob Stokkers nog wel een kanttekening. Zonder namen te noemen duidde hij op de bezwarenprocedure, die een buurman van het complex inzette en die leidde tot vertraging, frustratie bij de leden en de vereniging ook nog eens veel geld kostte. ‘Iedereen in dit land heeft recht bezwaar te maken. Maar als je op voorhand weet dat het  kansloos is, moet je een keer ophouden. Ik vind dat de wetgeving hier op aangepast moet worden’, aldus de preses van BSC Unisson.
Zondag ging het overigens alleen om de opening van het sportpark. De opening van de MFA volgt later dit jaar, als het gebouw helemaal klaar is. Naast de omnivereniging BSC Unisson biedt de nieuwbouw dan onderkomen aan de muziekvereniging, de dorpsraad, fysiotherapie en kindertherapie en kinderopvang. BSC Unisson kreeg gisteren al drie mooie cadeaus. Twee banken van de ereleden en leden van verdienste en van de dorpsraad en een klok van KNVB-bestuurslid Gerard van Balveren van het district Oost.


De Zweede, een dag voor de opening, 23 augustus 2014

Luchtfoto de zweede