BSC Unisson 1 wint eerste officiële wedstrijd op de Zweede

Zo’n kleine 100 toeschouwers waren bij de aftrap van de bekerwedstrijd tegen Vorden 1 (3e klasse C) aanwezig. En deze mensen kregen een zeer spectaculaire 1e helft te zien. Maar liefst acht doelpunten vielen er in de eerste 45 minuten op het nieuwe sportpark. In de 2e helft kwamen daar nog 3 bij.

Een goed opbouwend Vorden dat vanaf de aftrap met verzorgd voetbal probeerde te domineren moest in de 9e minuut toch toestaan dat Ruben Westerink het eerste officiële sniorendoelpunt binnen kon schieten op aangeven van Arjan. Tien minuten later was het Ruben die Arjan Wissink bediende voor de 2-0. Vorden bleef gedecideerd van achteruit opbouwen maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen. In de 30e minuut profiteerde Vorden dan uiteindelijk door een vrije trap van dichtbij in te koppen 2-1. Nog geen twee minuten later was het weer Ruben die met een prachtige actie er voor zorgde dat Arjan zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte 3-1. Helaas moesten we in de 39e en 45e minuut twee doelpunten uit standaard situaties toestaan 3-3. Dit konden we onszelf verwijten maar het geloof in een goede afloop was groot. Dit bleek uit de laatste twee minuten van de eerste helft. Ruben was na wederom een goede actie, zijn tegenstander te slim af en bediende Gerben Prins die kon inkoppen voor de 4-3. Nog geen minuut later was het Nick die van 18 meter genadeloos uithaalde op een tikkie breed van Arjan 5-3. De toeschouwers konden in de nieuwe kantine even bijkomen van een zeer enerverende 1e helft.

In de 2e helft werden Jeffrey, Remy en Jordi gebracht voor Tom, Nick en Lennart.

Onder kunstlicht was de 2e helft een stuk minder spectaculair. Vorden bleef hetzelfde spelletje spelen zonder gevaarlijk te worden. In de 60ste minuut was het Remy die opkwam over de linkerkant, een man uitspeelde en Arjan een niet te missen kopkans gaf, 6-3. Twee sterk spelende flankspelers bezorgden de verdediging van Vorden nogal wat werk. Jordi was vaak zijn tegenstander een stap voor en Ruben leefde zich uit op de arme linksback. Het was wederom Arjan die uit de corner getrapt door Ruben voor de 7-3 kon tekenen. Vorden kwam sporadisch nog bij de zestien in de buurt. Het laatste doelpunt werd door Ruben (ja wederom) voorbereid en door Gerben (die ook een sterke pot speelde) binnen getikt, eindstand 8-3.

De eerste officiële wedstrijd op de Zweede zit erop. Wij hopen dat het publiek aanstaande zondag weer van de partij is als wij tegen Ruurlo 1 spelen, om 14.00 uur op De Zweede. (Red: Bij minimaal een gelijkspel zou BSC Unisson voor het eerst sinds mensenheugenis de volgende bekerronde bereiken).