Boekelopers najaarsproject, Huttenkloasloop Oldenzaal. UP DATE!!

Het najaarsproject van de Boekelopers is de Huttenkloasloop in Oldenzaal op 2 oktober 2016 en gaat woensdag 13 juli van start. Alle deelnemers die zich hebben aangemeld hebben het te volgen schema inmiddels ontvangen.

De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 5 en 10 kilometer en de halve marathon. Gezellig samen trainen, ook op locatie om het heuvelgevoel in de benen te krijgen, helpt ons de zomer/vakantie maanden door. Voor het trainingsschema zal worden gezorgd. Het aantal aanmeldingen staat nu op 28, verdeeld over de drie afstanden.

WIL JE OOK MEETRAINEN VOOR DE HUTTENKLOASLOOP, MELD JE NU NOG AAN VIA LOPERS@BSCUNISSON.NL  OF GEEF HET DOOR AAN RONALD, TRAINER WOENSDAGGROEP.

Start en finish van de Huttenkloasloop Oldenzaal vinden plaats op het Plechelmusplein in hartje stad. Dit geldt voor alle afstanden. Door de aanwezigheid van de vele toeschouwers en de muzikale omlijsting wordt het er ongetwijfeld gezellig druk!

Het pronkstuk is de halve marathon. De route gaat door het prachtige glooiende Twentse landschap en kent diverse ‘hoogtepunten’: de Tankenberg, de Wilmersberg, de Hakenberg en de Paasberg. Door deze hoogteverschillenis is het misschien niet de snelste halve marathon in de regio, maar wel de mooiste! Het parcours is grotendeels geasfalteerd. Er zijn drankposten om de 5 kilometer.

De 10,1 kilometer-wedstrijd is in 2014 volledig vernieuwd. Net als de halve marathon voert ook de 10,1 kilometer door het prachtige buitengebied van Oldenzaal. Let op: de afstand van de 10 kilometer-wedstrijd bedraagt officieel 10,1 kilometer. Op het 10 kilometerpunt ligt een mat met tijdwaarneming, zodat je na afloop beschikt over twee tijden: je eindtijd (belangrijk voor je klassering) en je exacte 10 kilometertijd (prettig om te weten).

Zowel de individuele lopers als de deelnemers aan de bedrijvenloop leggen hun 5 kilometer af in één ronde, grotendeels in de bebouwde kom van Oldenzaal.