BSC Unisson haalt uit tegen Aramea (8-3) en boekt eerste winst

Op deze regenachtige zondagmiddag stond de wedstrijd BSC Unisson 1 tegen FC Aramea 1 op het programma. Beide teams hebben de afgelopen wedstrijden weinig resultaten geboekt, Aramea ging vorige week onderuit tegen LSV met 6-1 en BSC Unisson verloor de tweede wedstrijd op rij van Losser met 2-1. Beide teams hadden dus wat goed te maken deze middag. Vooral de druk bij BSC Unisson lag hoog, omdat de huidige positie op de ranglijst alles behalve naar wens is. Hier werd nogmaals op gehamerd vlak voor de wedstrijd, waardoor de jongens volop gemotiveerd van start gingen, onder het toeziend oog van pupil van de week Thijmen Bekkers uit de F2.

IMG_1374   IMG_1397

Thijmen moet eerst trainer Stefan Sogtoen nog een paar laatste tips geven en dan met de beide teams en scheidsrechter en de wedstrijdbal naar het veld voor een spannende middag.

BSC Unisson begon sterk aan de wedstrijd, de werklust was hoog en er werd veel druk gezet. Al snel resulteerde dit in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een corner van Remy van der Beek kwam terecht bij Arjan Wissink die de bal via een tegenstander het doel in werkte. Niet veel later maakte Aramea een overtreding en lag de bal op een mooie positie voor een vrije trap. Het bleek inderdaad een goeie plek, want Remy van der Beek krulde de bal netjes langs de muur waardoor BSC Unisson op een 2-0 voorsprong kwam. Verder in de wedstrijd bleek dat BSC Unisson niet de enige was met een goede vrije trap in huis. Een speler van Aramea nam plaats achter de bal en plaatste deze perfect in de winkelhaak en tekende voor de 2-1. Niet veel later bij een 2e vrije trap werd door dezelfde speler de paal getroffen. Vlak voor rust gaf Daan Wiggers een geweldig lange bal op Arjan Wissink die de bal hard binnenschoot, het derde en tevens laatste doelpunt deze helft. Ruststand 3-1.

In de rust gaf Gerben Prins, de spits die tot nu toe nog niet had gescoord deze wedstrijd, an dat hij de tweede helft wel even een hattrick zou maken.

IMG_0572   IMG_0579

Het valt nog niet mee om als 7-jarige 90 minuten lang net als de “BSC Unisson en Aramea bank” geïnteresseerd te blijven kijken, ondanks dat er maar liefst 11 goals vielen.

De tweede helft begon en BSC Unisson kreeg de smaak te pakken. Egbert Roossink gaf Arjan Wissink de bal mee die vervolgens de bal simpel langs de keeper schoof waardoor het 4-1 stond. Niet veel later gaf Lennart Schoonheden een diepe bal op Gerben Prins die simpel de keeper omspeelde en BSC Unisson op een 5-1 voorsprong zette. Lennart Schoonheden ontving een diepe bal op de rechtsbuiten, passeerde 2 tegenstanders en bediende Gerben Prins die de bal in het doel tikte en daarmee zijn 2e doelpunt maakte en de score op 6-1 zette. Een ingooi voor Arjan Wissink, hij werpt de bal in de 16 meter en legt de bal precies bij Gerben Prins op de voet waardoor hij de 7-1 scoorde en daarmee een loepzuivere hattrick maakte en daarmee zijn belofte in de rust nakwam. Niet veel later speelt Remy van der Beek Arjan Wissink in die de bal verwoestend in de kruising schiet, 8-1.

Vanaf dat moment laat BSC Unisson de touwtjes een beetje vieren, helaas iets te veel, want niet veel later passeerde de linksbuiten van Aramea 4 of 5 man in de verdediging en tikte de bal via de binnenkant paal binnen. Even later scoorde dezelfde speler nog één keer waardoor Aramea nog op 8-3 kwam. Arjan Wissink kopte vlak voor tijd nog eenmaal op de lat maar dat resulteerde helaas niet in nog een doelpunt. Eindstand 8-3.

Volgende week speelt BSC Unisson geen wedstrijd in verband met de Military Boekelo 2014.

En Thijmen, die ging vast vroeg naar bed nadat hij ’s morgens om 05.30 al wakker was geworden van de spanning en droomde ongetwijfeld van zijn eerste goal voor BSC Unisson. Hij had het tenslotte al voorgedaan.