BSC Unisson zes gediplomeerde pupillenscheidsrechters rijker

Jeugd hoef je tegenwoordig nergens meer voor te vragen, zo laat menig oudere desgevraagd weten, maar dat geldt niet voor de initiatiefrijke jeugd van BSC Unisson. Op 23 december offerden 5 BSC Unisson jeugdleden en 1 jong-senior lid, op eigen verzoek, een hele vakantiemaandag op om het diploma pupillenscheidsrechter KNVB te halen.

In mei 2011 gingen voor het laatst 4 jeugdleden van BSC Unisson (Jordi, Yarrick, Martijn en Jeroen) naar een scheidsrechterscursus voor pupillen van de KNVB.  Dit keer gingen namens BSC Unison Huub Hassink, Niels Klaassen, Gijs van der Velden (allen C-junior), Tijs Nibbelink, Sjors Roescher (allen B-junior) en Maickel Ansink (onze jeugdige senior) op voor het felbegeerde diploma. Helaas was nummer 7 Tom Kolthof op het laatste moment verhinderd. Het afgelopen half jaar habben zij al heel veel wedstrijden bij de F- en E-jeugd op de zaterdagmorgen gefloten en deze praktijkervaring namen ze alvast mee naar de dag in Glanerbrug.

Deze KNVB cursus werd gehouden in Glanerbrug, samen met leden van de voetbalvereniging Avanti Wilskracht, o.l.v. een KNVB instructeur. Namens BSC Unisson was onze eigen wedstrijdsecretaris Henk Baas deze dag aanwezig.

En zo verliep deze dag:

Om 09.00 uur (uitslapen was er op deze eerste vakantiedag dus niet bij) was er een korte kennismaking, vervolgens een uitleg van de spelregels bij het pupillenvoetbal en werd de indeling bekend gemaakt wie welke wedstrijden wanneer zou gaan fluiten; het praktijkgedeelte kwam deze dag ruimschoots aan bod  Tot 11.00 uur speelden 2 teams van Avanti W tegen elkaar een hele wedstrijd, waarbij er steeds van scheidsrechter werd gewisseld.

Vanaf 11.00 uur werd het praktijkgedeelte 1, olv de KNVB docent, nabesproken en werd iedereen voorzien van de nodige praktische tips.

2312 scheids3 2312 scheids2

Om de deelnemers toch nog enigszins het vertrouwde schoolgevoel te bezorgen werd er tot 12.00 uur aandacht besteed aan spelregelkennis, alvorens er werd afgetrapt voor de lunch.

Nadat om 13.00 uur het middagprogramma werd besproken, was het daarna weer tijd voor het praktijkgedeelte 2. Drie teams van Avanti W en een samengesteld team van BSC Unisson zorgden ervoor dat de jonge scheidsrechters in dop genoeg tijd kregen het geleerde in de praktijk te brengen, elkaar konden controleren en aanspreken op eventuele 
fouten en aanmerkingen in de begeleidingsrapporten. Vervolgens werden de wedstrijden en de prestaties van de scheidsrechters nabesproken.

Om 14.40 was het tijd voor het schriftelijk examen, waarna aan alle kandidaten om 15.00 uur de certificaten konden worden uitgereikt.

We feliciteren Huub, Niels, Gijs, Tijs, Sjors en Maickel met het behaalde diploma en hopen hen nog vaak als scheidsrechter bij onze jongste jeugd op de zaterdagmorgen aan te treffen. De KNVB  docent bedanken we voor zijn deskundige uitleg en begeleiding van onze leden tijdens deze dag. Tenslotte bedanken we Avanti Wilskracht voor de goede voorzieningen en gastvrijheid tijdens deze dag en last but not least, Henk Baas, voor de coördinatie binnen BSC Unisson van deze dag.

Tekst: Henk Baas/Fred Almoes, foto’s: Henk Baas


Dat ook ouders deze activiteiten kunnen waarderen, blijkt wel uit onderstaande leuke mail die onze wedstrijdsecretaris na afloop mocht ontvangen van de ouders van Niels Klaasen, 1 van onze geslaagden:

Beste Henk,
 
Bedankt voor het organiseren van deze dag voor de jongens. Ik vind het erg  mooi dat dit soort zaken allemaal geregeld word door jou en anderen. Ik zie iedere keer dat Niels en zijn teamgenoten hier zich heel goed door  ontwikkelen, ze krijgen naast het voetbal heel veel mee in hun ontwikkeling!
 
Bedankt!! Eric & Mirjam Klaassen