Traditionele Kerstloop BSC Unisson weer groot succes

Wat ooit eens begon als een gezellige loop voor voetballers van Unisson om tijdens 2de Kerstdag de overtollige kilo’s eraf te lopen is inmiddels gegroeid tot een heus loopevenement met interregionale deelname, maar nog steeds gezellig. Ruim 160 deelnemers in alle leeftijdscategorieën liepen de 1, 5, of 10 km.

Wat viel op tijdens de 2013 editie van de traditionele Kerstloop van BSC Unisson.

Het deelnemersveld   Maar liefst 162 deelnemers uit 20 verschillende plaatsen. Het meerendeel kwam uit Enschede (68), Hengelo (29), Boekelo (19) en Haaksbergen (16). Het verste weg kwamen deelnemers uit Frankfurt, Den Haag, Amsterdam, Amersfoort, Zwolle en Deventer. De jongste (voor zover ons bekend) was 7 en de oudste 68. De vrouwen waren met 51 man (?) vertegenwoordigd en de mannen met 111. Het verste weg kwamen de 2 (!) Kerstmannen, waarvan de ene liep en zijn broer nog wat drank weggaf.

IMG_2993

De Duitse inbreng   Je kon er op wachten, op belangstelling vanuit het het Buitenland. Zo maakte Deryk Nills, woonachtig in het op 360 km van Boekelo gelegen Duitse Frankfurt, kennis met het sterke deelnemersveld bij de mannen 5 km en werd 26ste, op 7 minuten van de 20-jarige winnaar Boy Foks uit Haaksbergen. 

De familie Meijerink   De succesvolste familie tijdens deze editie, met een 100% score en afkomstig uit het Den Haag. Ava Meijerink won de 1 km bij de meisjes onder 12 jaar met meer dan 1 min. voorsprong. Moeder(?) Gerdien Meijerink won de 10 km bij de dames in een goede tijd van 48.38 min en had eenzelfde voorsprong op de nummer 2.

De familie van Beek   Ondanks dat vader Jan van Beek (BSC Unisson 6) vanwege een nieuwe heup, voor het eerst sinds jaren niet mee kon doen, waren de van Beek’s ruimschoots vertegenwoordigd door 2 dochters en maar liefst 3 schoonzoons (1 dochter liep dus niet mee). Dochter Hanne eindigde overigens achter Ava Meijerink op de 10 km fraai als tweede.

De BSC Unisson 6 titanenstrijd   Net als op het voetbalveld wilden de veteranen van BSC Unisson ook op de 5 km niet voor elkaar onderdoen. Rechtevenredig aan hun leeftijd werd de onderlinge strijd gewonnen door de 56-jarige Hans Amelink (in wit shirt), net 1 sec. voor voorzitter Rob Stokkers (links en hier nog fris) en maar liefst 8 sec. voor de pas 50 geworden Antoine Engels (rechts en nog lachend). Doordat ze zich te veel op de onderlinge strijd richtten verloren ze de top van de wedstrijd wel uit het oog en werd slechts beslag gelegd op de plaatsen 51 t/m 53.

IMG_2745

Leider BSC Unisson F1 winnaar   Dat onze F1 een erg sportieve leider/trainer heeft was in ieder geval de webmasters van deze site ontgaan, maar Detmar Roessink zette met zijn winnende 36.46 min. wel meteen de hele voetbalafdeling van BSC Unisson op de kaart.

Overige opvallende BSC Unisson zaken   Raymon Leusink (foto rechts), die normaal als rechtsback achter de tegenstander loopt aan te rennen, liet nu het meerendeel van de lopers achter zich aanrennen en werd fraai 7de van de 61 deelnemers op de 5 km. De jeugd heeft de toekomst, zo bewezen, Daan Weterholt die vader Mike achter zich wist te houden op de 5 km, terwijl bij de Oude Groen’s vader Richard al even keurig te kijk werd gezet door zoon Sven. De voorzitter van de Boekelopers Gerrit Meutstege (foto midden) tenslotte heeft, zoals op de foto rechts te zien is, al eens betere tijden gekend. Het lijkt er op onderstaande foto op dat een andere BSC Unisson 6 speler Clemens Stemerdink stiekum de BSC Unisson 6 titanenstrijd wilde ontlopen en meedeed bij de 1km en zijn zoons net voor kon blijven.

IMG_2959

Ondanks een aantal kleine kritiekpuntjes die ons door deelnemers via het contactformulier op de website werden aangereikt een geslaagde Kerstloop die in 2014, met als startplaats ons nieuwe Sportpark aan de Boekelosestraat, ongetwijfeld een vervolg krijgt. Met dank aan de organisatoren van BSC Unisson, afdelingen lopers en voetbal. Tot 26 december 2014.

  

 

Wie het weet mag het zeggen, maar verbazend dat dit beeld nu net niet aan kritiek onderhevig was. Reacties naar webmaster@bscunisson.nl.

Voor meer uitslagen en foto’s klik hier.