BSC Unisson A1 wint Internationaal A-toernooi KOSC (update: met verslag)

BSC Unisson A1 werd de terechte winnaar van de 38ste editie van het Internationale A1 toernooi van KOSC in Ootmarsum. Ondanks dat het toernooi gedecimeerd was door de vele afzeggingen op het laatste moment kende het in BSC Unisson uit Boekelo een goede en terechte winnaar, aldus de website http://www.inenomootmarsum.nl/bsc-unisson-winnaar-kosc-toernooi.

Het volledige verslag van Martijn Brinkman:

Vrijdagavond
Rond half 7 kwamen we met het grootste gedeelte van de selectie aan in Ootmarsum. Snel de tassen uit de auto en vechten voor een plek in de slaaptent om vervolgens rond 8 uur op het veld te staan om alle teams te verwelkomen. Tijdens deze verwelkoming sprak de organisatie dusdanig positief over ons dat we er op gebrand waren dit toernooi tot een succes te brengen. Na de verwelkoming werden twee wedstrijden gespeeld, waarna later op de avond de feesttent openging tot een uur of 2. Rond een uur of drie ging de muziek uit op het tentenkamp en duurde het nog even tot de Boekelose jongens in slaap vielen.

Zaterdag
De persoon die het wedstrijdschema in elkaar heeft gezet is bij ons geen favoriet. Om half 9 moesten we de eerste wedstrijd al spelen. Zo als je waarschijnlijk niet had verwacht, gezien we om 08:10 nog in bed lagen, wonnen we onze eerste wedstrijd uiteindelijk zeer overtuigend met 4-1 van United DAVO.
De resterende ochtend hebben we nog 3 wedstrijden gespeeld, waarvan er 2 gewonnen gingen en er 1 gelijk werd gespeeld.

BSC Unisson – KOSC A2 4-0
BSC Unisson – Oranje Nassau 1-1
BSC Unisson – Where vogels 7-1

Na de warme maaltijd die we in de middag voorgeschoteld kregen volgden er nog 2 wedstrijden op de zaterdag. De ‘’return’ wedstrijden tegen United DAVO werd met 3-1 gewonnen en de tweede wedstrijd tegen KOSC werd ook gewonnen.

Ook de zaterdagavond was de feesttent weer geopend, maar het feest was dit keer minder spectaculair, althans uit mijn ervaring. Aangezien we zo goed als zeker waren van een finale plek waren er enkele jongens die daardoor vroeg het nest in gingen, maar daarentegen waren er ook enkele spelers die dit uitgebreid wouden vieren.

Zondag
Wederom de eerste wedstrijd om half 9. En dus ook wederom geen blije gezichten in het kamp van BSC Unisson.
De eerste wedstrijd van de dag werd met 4-1 verloren van Oranje Nassau. Samengevat deed het ene team nog minder dan de ander en was er weinig sprake van inzet.
De tweede wedstrijd van de dag en tevens de laatste van de poule was tegen Where vogels en deze werd met maar 2-1 gewonnen.
Er van uitgaande dat de vermoeidheid de zondagochtend voor de mindere resultaten zorgde en dat we in het vervolg meer inzet zouden tonen maakten we ons op voor de halve finale.
Zo gezegd, zo gedaan. In de halve finale stonden we wederom tegenover de Where vogels alleen dit keer het zondag elftal. Na een halfuur spelen stonden we 2-0 voor tegen de vogeltjes door goals van Nick Rademaker en Tom Rademaker. Dit resultaat bracht ons in de finale die we zouden gaan spelen tegen Oranje Nassau. Zij hadden in de halve finale vv Musselkanaal verslagen met 4-0.

kosc20152Om 15:50 moesten we voor de derde keer aantreden tegen hoofdklasser Oranje Nassau. Van tevoren werd al gezegd: in de poule éen keer verloren, een keer gelijk dan is de finale voor ons!
Met dit geweten gingen we de finale in en kwamen we al redelijk snel op voorsprong door een doelpunt van Martijn Brinkman. Na deze voorsprong was het ON wat over het algemeen de bal had, maar verder dan de zestien kwamen ze niet echt. In de counter waren we gevaarlijk wat vlak voor tijd leidde tot de beslissing. Tom Rademaker zette goed door en gaf de bal voor bij de 2de paal waar Nick Rademaker de bal binnen kon tikken. 2-0 !!

Het was nu een kwestie van de wedstrijd uitspelen en dit lukte ons na behoren. De scheids floot na een halfuur af en BSC Unisson had het toernooi gewonnen !

Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking, waarbij wij maar liefst drie prijzen mochten ontvangen. De eerste prijs, de wisselbokaal en de topscorersprijs gewonnen door Pim Ratering.

kosc20154 kosc2015mb1

Op basis van het seizoen en het spel tijdens het KOSC toernooi een verdiende prijs. We hebben nog een laatste weekend met elkaar laten zien wat we kunnen, voordat het team komend jaar uit elkaar gaat vallen. Het grootste gedeelte zal na de senioren gaan en Jordi zal zelfs de club gaan verlaten voor een avontuur in Haaksbergen. Tot slot neemt de A1 ook afscheid van Bennie Brinkman als leider die zich de afgelopen jaren enorm heeft ingezet voor dit elftal.

Herwin, Bennie, Jesse, Jeroen, Jasper, Laurens, Tom, Daniek, Willem, Mark, Jeroen, Jordi, Pim, Nick, Tom en Marten bedankt voor dit geweldige seizoen !!!

Natuurlijk ben ik de supporters die er dit seizoen bij waren ook niet vergeten. We willen jullie bij deze ook graag bedanken voor jullie support !

kosc20151

De volledige uitslag van de 38ste editie van het KOSC Internationale A-toernooi:
1. BSC Unisson; 2. ON Almelo; 3. VV Musselkanaal; 4. Wherevogels (zo); 5. SV United DAVO; 6. KOSC A1; 7.SV Oderbos; 8. Wherevogels (za); 9. VV De Raven; 10. KOSC A2.