B1 neemt afscheid van Edwin Kolkman met winst op Sur Mediterraneo

Op zaterdag 10 mei moesten wij om 13:00 aantreden tegen Suryoye Mediteraneo voor onze laatste wedstrijd van het seizoen. Wij hadden vantevoren een gelijkopgaande wedstrijd verwacht, aangezien Suryoye B1 een wedstrijd meer had gewonnen dan wij. Zonder afwezigen begonnen wij in de volgende opstelling.

Jarrik (keeper), Martijn , Brian, Joost, Corné (verdediging), Timo, Michel, Sjors (Middenveld), Laurens, Tijs, Tom Hietbrink (aanval), Max, Tom Kolthof, Aryana en Kristie (wissels).

Aan het begin van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat wij deze wedstrijd naar ons toe moesten trekken omdat de tegenstander maar met 10 spelers naar De Grobbe was gekomen. Het overwicht in spelers werd dan ook meteen uitgedrukt in kansen. Eerst was het Tijs die aan de rechterkant naar binnen kon trekken en op de rand van de zestien  meter werd neergehaald. (of het er binnen was, was niet helemaal duidelijk maar er werd een vrije bal gegeven.) Deze vrije bal leidde niet tot veel gevaar. Even later was het Michel die een goede steekbal door het midden kreeg maar niet tot schieten kwam omdat hij omver werd gelopen door de verdedigers van de tegenstander. Een paar minuten later was het dan toch raak, Laurens kan via de rechterkant opkomen en een lage voorzet geven die bij Tom Hietbrink voor de voeten komt en de bal het doel in schiet, 1-0!!!

Hierna werd de tegenstander iets sterker en kwamen we wat meer onder druk te staan. We konden echter wel voorkomen dat er gescoord werd. Daarna kreeg Tom Hietbrink een steekpass van Tijs over de linkerkant en kon Tom met zijn snelheid langs de verdediging sprinten naar binnen trekken en simpel zijn tweede van de wedstrijd binnen schieten, 2-0!!! Intussen begon het wat harder te regenen en hier konden wij eerst iets moeilijker mee omgaan dan de tegenstander. Echter kregen wij nog wel een goede kans via Sjors die een heerlijk lobje van Timo aangespeeld kreeg maar de bal net iets te hard raakte en niet alleen de bal over de keeper speelde maar ook over het doel.

tom h

Tom Hietbrink, maker van 4 goals

Een paar minuten later was het echter wel weer raak. Tom Hietbrink kreeg de bal op de rand van de zestien en schoot maar eens, de keeper kreeg de bal recht op zich af over de grond maar liet de bal daar z’n handen glippen dus maakte Tom zijn Hattrick compleet, 3-0!!! Hierna volgde al snel weer een doelpunt, toe Tom een diepe bal van Michel door het midden kreeg, waardoor hij 1-op-1 kwam en rustig zijn 4de kon binnen schieten, 4-0!!! Daarna kregen wij nog een kans via Michel de bal in de hoek schiet maar nog net gered word door de keeper. Hierna zakten wij wat in waardoor de tegenstander wat kansen kreeg. Hierdoor kregen wij dan ook een tegendoelpunt, toen de bal vanaf de zestien werd teruggelegd en prachtig in de rechter kruising werd geschoten, 4-1. Met deze stand gingen wij dan ook rusten.

In de rust werd Corné eruit gehaald voor Max. Dus schoof Tijs terug naar linkshalf en Sjors naar linksback waardoor Max linksvoor kwam te spelen. Ook in de tweede helft begonnen wij weer beter en kregen wat kansjes, maar geen grote uitgespeelde kansen. In de tegenstoot kwam de tegenstander er een keer uit en trok eerst aan Brian z’n shirt dus drukte Brian terug maar kreeg de tegenstander een penalty. Echter hebben wij een penaltykiller in de goal staan, Jarrik had al 3 van de 4 penalty’s dit seizoen eruit gehouden en deed dit kunstje nog eens netjes over door de bal uit de hoek te tikken. In de counter waren wij er dan weer snel uit via Laurens die de bal net iets te scherp geeft voor Tijs maar Tijs kon de bal nog wel binnenhouden, kon naar binnen lopen en werd in de zestien duidelijk onderuit gehaald, weer een penalty. Tijs ging zelf achter de bal staan en stuurde de keeper naar de rechterhoek maar schoot de bal in linkerhoek. 5-1!!!

Hierna werd Tijs eruit gehaald voor Kristie en Timo voor Tom Kolthof. Daarna kreeg Laurens een goede bal van Michel door het midden waardoor hij 1 op 1 kwam en de bal rustig in de onderhoek kon schieten. 6-1!!! Daarna werd Laurens eruit gehaald voor Aryana. Hierna gebeurde er nog weinig, alleen Max kreeg nog een kans op een doelpunt, hij nam de bal en schoot hem richting het doel maar bij de aanname had hij echter hands gemaakt. De wedstrijd werd nog 10 minuten eerder afgefloten omdat de tegenstander niet meer serieus bezig was met de wedstrijd. Dus een makkelijke overwinning.

 

nn en ek

Leider Nico Nibbelink (L) en trainer Edwin Kolkman (R)

Hierna konden we lekker de BBQ aansteken en gaan BBQ’en met het hele team op het overdekte terras van De Grobbe.

Hierbij werd echter ook afscheid genomen van onze geweldige trainer Edwin Kolkman die Phenix 1 gaat trainen. Zowel Edwin als leider Nico Nibbelink werden bedankt voor het leuke jaar met een “biermand” namens de B1.

Het was sportief gezien een jaar waar achteraf meer uit te halen was geweest en waar we ook recht hebben gehad op meer, maar we hebben het wel gezellig gehad met het team.

bbq3 bbq4

bbq2 bbq1

Klik hier voor alle foto’s.

We wensen Edwin Kolkman veel succes bij de eerste selectie van Phenix en misschien mag hij komend seizoen wel in de vierde klasse uitkomen, want ook Phenix speelt nacompetitie voor promotie.