BSC Unisson 1 schiet zich in Noordijk warm (1-7) voor nacompetitie (update)

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Noordijk 1 op het programma, tijdens de laatste reguliere competitieronde. De thuiswedstrijd op 15 december jl. werd met 3-0 gewonnen. Klokslag 14.00uur begon de wedstrijd op Sportpark ’t Centrum in Noordijk (Gelderland). De wedstrijd was nog maar amper 10 seconden onderweg of de eerste penalty en rode kaart waren reeds een feit.

Gelijk vanaf de aftrap van BSC Unisson was het Arjan Wissink die met een fraaie steekpass Egbert Roossink wist te bereiken die op zijn beurt de keeper wist te omzeilen en vervolgens vrij baan had richting de goal. Egbert werd alleen van achteren vastgehouden door een verdediger van Noordijk en kwam daarbij ten val, oftewel een penalty en een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Noordijk stond dus na 10 seconden nog maar met 10 man op het veld. De penalty werd vervolgens helaas gemist door aanvoerder Arjan Wissink, maar dat nam niet weg dat Noordijk het heel moeilijk zou gaan krijgen deze middag.

Na 5 minuten spelen werd er alsnog door Egbert Roossink gescoord na een fraaie steekpass van Remy van der Beek waarna Egbert de bal vervolgens eenvoudig langs de keeper kon schuiven (0-1). In de minuten daarna bleef BSC Unisson druk zetten, maar telkens ontbrak het aan scherpte voor de goal, was de eindpass onnauwkeurig of strandde de aanval doordat men de bal niet op tijd afspeelde. In de 17e minuut leek Jordi Brinkman met een kopbal bij de 2e paal (voorzet Bart Gerritsen) voor de 0-2 te zorgen, maar helaas werd deze goal wegens buitenspel afgekeurd. Ondanks dat BSC Unisson het spel domineerde, wist Noordijk via de counter wel degelijk kansen af te dwingen. In de 21e minuut leverde dat een corner op, waarbij de cornerbal fraai op goal werd gekopt door de spits van Noordijk waardoor Reinier Haak noodgedwongen in actie moest komen. In de 29e minuut was BSC Unisson alsnog dichtbij de 0-2 door een voorzet van Arjan Wissink die bij Lennart Schoonheden voor de voeten belande, maar hij schoot op zijn beurt de bal rakelings over. Na een half uur spelen stond er dus nog steeds een 0-1 tussenstand op het scorebord, tot grote frustratie van trainer Stefan Sogtoen die verwacht had dat BSC Unisson deze overtalsituatie al lang had omgezet in een ruime voorsprong.

In de 31e minuut kreeg BSC Unisson een vrije trap toegediend, nadat een combinatie tussen Robert, Lennart en Egbert nadat Egbert ten val werd gebracht een paar meter voor het zestienmetergebied. Vrije trappen specialist Remy van der Beek ging vervolgens achter de bal staan, maar hij schoot de bal vervolgens hoog in het vangnet. In de 35e minuut was het uiteindelijk Arjan Wissink die met een kopbal voor de 0-2 zorgde na een afgemeten voorzet van Robert Roossink. De 0-3 liet vervolgens niet lang op zich wachten, want deze viel namelijk in de 38e minuut via een kopbal van Lennart Schoonheden uit een vrije trap genomen door Bart Gerritsen. Op de reservebank werd vervolgens gespeculeerd over de eindstand en Robby Bellers en Raymon Leusink vroegen Rob Goldman wederom om de eindstand te voorspellen. Het gehele ritueel zoals bij GSV ‘63 in Geesteren werd ons bespaard, maar Rob Goldman voorspelde dat we vandaag met 0-6 zouden gaan winnen (wat later aardig bleek te kloppen). Tot aan de rust bleef BSC Unisson kansen creëren, maar de tussenstand bleef op 0-3 steken.

Na rust kwam BSC Unisson fanatiek uit de startblokken met de intentie om de voorsprong van 0-3 verder uit te bouwen om daarmee het meegereisde publiek op een doelpuntrijke middag te trakteren. In de eerste 5 minuten vielen er nog geen doelpunten, maar in de 10 minuten daarna werd de score snel uitgebreid naar een 0-6 voorsprong. De 0-4 in de 51e minuut kwam van Arjan (assist Remy), de 0-5 in de 52e minuut van Lennart (assist Bart) en de 0-6 in de 59e minuut van Lennart (assist Jordi) waardoor het alsnog een doelpuntrijke middag werd. In de 60e minuut werd Bart Gerritsen vervangen door Raymon Leusink die 3 minuten later ook nog een poging tot scoren deed, maar na een combinatie met Egbert Roossink schoot hij de bal nog niet eens binnen de 3 palen van het vangnet achter de goal.

In de 71e minuut wist Noordijk toch een een eretreffer af te dwingen, door een counter via de linkerkant. De linkervleugelaanvaller hield 3 man van BSC Unisson bezig en wist de bal voor de goal te krijgen waar de rechtervleugelaanvaller geheel vrij kon binnenschieten (1-6). Kort daarna (75e minuut) was was Arjan Wissink die uiteindelijk voor de 1-7 eindstand zorgde.

Al met al een doelpuntrijke wedstrijd die eigenlijk al na 10 seconden beslist was door de rode kaart van de centrale verdediger van Noordijk. BSC Unisson 1 eindigt met deze overwinning op de 4e plaats in de competitie en door het behalen van een periode speelt het in de nacompetitie tegen Raalte 1 (Klasse 5I) en tevens tegen Avanti Wilskracht 1 (Klasse 4A).

Tekst: Raymon Leussink

BSC Unisson zal het eerst thuis op moeten nemen tegen Raalte en 1 of 2 weken later (afhankelijk van het resultaat van deze eerste wedstrijd) uit tegen Avanti W in Glanerbrug.