BSC Unisson wint eerste wedstrijd in de strijd om promotie tegen Ulu Spor (update)

Vanmiddag stond de eerste van twee wedstrijden tegen FC Ulu Spor uit Zwolle op het programma. De Ultras van Boekelo lieten zich van de positieve  kant zien en onthaalden de spelers en de ruim 300 toeschouwers met een mega spandoek en veel vuurwerk, complimenten. De wedstrijd begon nadat de rook in Boekelo was opgetrokken.

BSC Unisson begon zenuwachtig en dat leed tot veel balverlies. Toch kon Ulu Spor niet echt gevaarlijk worden. Het was na 16 minuten spelen Martijn Brinkman die de bal na een actie van Arjan Wissink op maat aangespeeld kreeg, in plaats van de bal in het doel te werken werd de bal helemaal verkeerd geraakt en bleef de brilstand op het mooie scorebord staan. Na een half uur spelen gebeurde datgene wat niemand had verwacht, Ulu Spor scoort de 0-1 vanuit het niets.

22 mei 2016 11   22 mei 2016 15

BSC Unisson moest op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam er snel, Pim Ratering draaide bal fraai in en Martijn Brinkman kon de bal bij de tweede paal inkoppen, 1-1. De mannen van René Belt gingen door. Arjan Wissink kreeg de bal aangespeeld door Frank Mosman, deze draaide weg van zijn tegenstander die onhandig Arjan aantikt, strafschop. Egbert Roossink schiet de bal goed in en laat de keeper van Ulu Spor kansloos, 2-1 dit was tevens de ruststand. Een prima moment om voor te komen en de score in de tweede helft verder uit te breiden.

22 mei 2016 (1 van 1)-4 (Small)   22 mei 2016 120

De tweede helft begon rommelig, bij BSC Unisson haalden vele spelers niet het niveau van de competitie. Ulu Spor haalde continu de snelheid uit het spel door tijd te rekken en vaak op de grond te gaan liggen door blessures. BSC Unisson kreeg nog wel een aantal mogelijkheden, de beste mogelijkheid was voor Arjan Wissink die een kopkans over zag gaan. Ook werd de bal nog een keer van de lijn gehaald door een verdediger van Ulu Spor.

Ulu Spor kreeg via de counter nog twee dotten van kansen, gelukkig voor ons troffen deze kansen geen doel. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning. Volgende week zondag spelen we in Zwolle tegen Ulu Spor de return. Als je mee wilt kun je je aanmelden bij Marcel Hinnen.