BSC Unisson zet jubilarissen in zonnetje tijdens ALV (update: met foto’s)

Liefst 10 leden van de sportvereniging BSC Unisson werden maandagavond 27 oktober op de jaarlijkse ledenvergadering van de club gehuldigd. Voor de eerste keer werd de ALV gehouden in het fonkelnieuwe gebouw De Zweede bij het gelijknamige sportpark. “Een mijlpaal in de geschiedenis van de club”, aldus voorzitter Rob Stokkers. Hij sprak de aanwezige jubilarissen toe en speldde hen de bijbehorende versierselen op.

Eerst waren de 25-jarige jubilarissen aan de beurt. Roan Boon, Arjan Meijeringh en Johan Bos vielen deze eer te beurt. Bij Johan Bos stond de voorzitter nog even stil bij de rol die deze heeft gespeeld bij de fusie van beide Boekelose verenigingen tot BSC Unisson. Johan heeft dit proces als voorzitter uitstekend begeleid. Rob Stokkers haalde een bekende uitspraak van Johan aan “als je het ergens niet mee eens bent als bestuurslid mag je één keer dreigen met opstappen, maar de tweede keer moet je ook de daad bij woord voegen”.

Roan Boon   Johan Bos
25 jaar: Roan Boon (foto links) en Johan Bos (foto rechts)
 

De eer van het 40-jarige jubileum viel te beurt aan Fokko van der Molen en Joop Stavenuiter. Beiden zijn lang actief geweest als lid van de vereniging. Joop Stavenuiter kwam oorspronkelijk van de handbaltak, maar zette zich al snel ook breed in als bestuurslid van destijds BSC. Fokko van de Molen werd door de voorzitter gekenschetst als een onverzettelijke speler. “Met Fokko en andere oud-spelers ben ik in gesprek om hen weer wat dichter bij de club te betrekken”, aldus Rob Stokkers.

Fokko v.d. Molen   Joop Stavenuiter
40 jaar: Fokko van der Molen (foto links) en Joop Stavenuiter (foto rechts)
 

Een halve eeuw, 50 jaar lid! Sommigen zijn dat in stilte, anderen zijn al die tijd actief geweest. Willem Klasens, Johan Zoetman, Dinand Haan en Gerrit Waanders werden in de schijnwerpers gezet. Willem is steeds lid gebleven en volgt de club op afstand. Johan Zoetman is nog regelmatig aanwezig en houdt van de gezelligheid die hij binnen de club vindt. Ook is Johan nog actief als vrijwilliger, zoals bijvoorbeeld onlangs nog bij de fietsenstalling op de Military. Dinand Haan is nog actief speler van het roemruchte zesde elftal. Rob Stokkers al jarenlang teamgenoot vertelde van hem een mooie anekdote. “Dinand heeft zoals jullie misschien weten een tweelingbroer, Gerrit. Op een keer was Gerrit Sinterklaas bij de club en Sinterklaas vroeg aan Dinand om eens bij hem op schoot te komen zitten. En, zei Sinterklaas tegen Dinand, vertel eens hoe oud ben jij?. Dinand antwoordde adrem; vief minuten oalder dan ie bunt”.

W. Klasens   Johan Zoetman
50 jaar: Willem Klasens (foto LB), Johan Zoetman (foto RB), Dinand Haan (foto LO) en Gerrit Waanders (foto RO)

Dinand Haan   Gerrit Waanders

De huldigingen werden afgesloten met één persoon die 60 jaar lid is van de vereniging; Herman Simmelink. Althans dat dacht het bestuur in eerste instantie. Maar Herman Simmelink, die helaas verhinderd was, hielp ze snel uit de droom. Hij blijkt na diepgravend onderzoek niet 60 maar 77 jaar lid te zijn!

BSC Unisson feliciteert hierbij nogmaals alle jubilarissen. Op de mooie nieuwe accommodatie De Zweede zal het vast niet de laatste huldiging van jubilarissen zijn.

DSC_6251De agenda werd verder zonder problemen afgewerkt. Aftredend voorzitter Rob Stokkers, was herkiesbaar en werd unaniem herkozen. Lennart Schoonheden werd benoemd tot penningmeester als opvolger van Jelle Spenkeling (foto links). Andre Börgeling werd gekozen als secretaris, waarmee hij de lege plek opvult die na het vertrek van Bas Hassink was ontstaan. Zowel jaarrekening 2013/2014 als begroting 2014/2015 werden goedgekeurd. Dat houdt onder anderen in dat de contributie ingaande dit seizoen 2014/2015 met euro 5 per jaar is verhoogd voor lopers en spelende voetballeden. Voor niet actieve leden is er niets gewijzigd. De contributiebedragen per categorie staan op onze site onder de button lidmaatschap.

Naast de traditionele agendapunten kwamen de hele ontwikkeling van De Zweede en de voortgang van het MFA ruimschoots aan de orde.

Rond 22.00 uur werd de redelijk bezochte eerste jaarvergadering op De Zweede afgesloten.

Tekst en foto’s: Gerrit Meutstege