Dames winnen 4e editie speursmokkelcht BSC Unisson

Afgelopen vrijdagavond stond de jaarlijkse speursmokkeltocht weer op de agenda. In vergelijking met vorig jaar was de opgave een stuk lager, maar ook 40 deelnemers vond de activiteitencommissie een mooi aantal om een speursmokkeltocht mee te houden. Om 19:45 uur werd de eerste groep naar het begin van de Tesinkweg gebracht. Dit waren een negental jongens uit de JO15-1G. Niet veel later werden de jongens van de JO17 (twee groepen), enkele teams uit de selectie en het damesteam door Stefan Olink en Egbert Roossink afgezet.

Route: De groepen moesten via de Tesinkweg en Tesinklandenweg richting de Haaksbergerstraat die ze vervolgens moesten oversteken. Ze moesten vervolgens nog een stuk rechtdoor (Oude Boekelerdijk) tot de kruising met de Usselerrietweg. Hier moesten ze linksaf slaan. De deelnemers moesten langs de Forelderij en het Creamatorium richting de Usselerveenweg. Bij de Usselerveenweg moesten de deelnemers linksaf om vervolgens rechtsaf de Helemerstraat in te gaan (achter de molen langs). Bij de Haaksbergerstraat moest weer worden overgestoken en de Wissinkdijk moest uitgelopen worden tot aan de Boekelosestraat. Op de Boekelosestraat waren de deelnemers veilig en konden ze niet meer gepakt worden.

De deelnemers moesten als smokkelwaar vijf soepstengels, een plaat piepschuim en een rauw ei meenemen. Velen waren de meeste attributen al kwijt toen ze bij Rene Zoetman en Joyce Boksem op de post kwamen. Bij de post moest één deelnemer per team geblinddoekt een parcours afleggen. Teamgenoten mochten alleen zeggen welke kant er opgelopen moest worden. Irene Meijer (damesteam) was hiermee veruit het snelste, want zij wist dit parcours binnen 15 seconden af te leggen. Tijdens de route moesten de deelnemers er voor zorgen dat ze niet gepakt werden door de zoekauto’s. In de zoekauto zaten Remy van der Beek en Arjan Wissink om de deelnemers op te sporen en ook Egbert Roossink en Stefan Olink hebben hun uiterste best gedaan om de deelnemers op te sporen. Uiteindelijk zijn bijna alle groepen minimaal één keer gepakt. Alleen de dames kregen het voor elkaar om niet gepakt te worden. Gezien het feit dat ze bij het spel bij de post ook de beste score hadden en de vragen op de route en algemene vragen ook bijna allemaal goed hebben beantwoord waren zij de verdiende winnaar. Uit de selectie deden er twee teams mee. Het team van Tim de Veen wist de tweede plek te veroveren en het team van Japser Tiemens eindigde op een keurige derde plek.

Het winnende damesteam dat ongrijpbaar was tijdens de 4e speursmokkeltocht van BSC Unisson

In de kantine waren Monique Kip (frituren) en Harrie Rademaker (bardienst) erg druk om alle aanwezigen tevreden te houden. Na de welbekende evaluatie is de kantine even snel aan kant gemaakt en kan de activiteitencommissie wederom terugkijken op een geslaagde activiteit.

Namens de activiteitencommissie,

Arjan Wissink