Deelnemersveld 24ste editie Internationaal BSC Unisson O16 toernooi bijna rond

Met de toezeggingen van Helsinki FA, Halmstads BK en 1. FC Slovacko heeft Edwin Duivelaar 3 interessante namen aan het deelnemersveld van de 24ste editie van het BSC Unisson Internationale O16 toernooi toe kunnen voegen. Daarmee zijn nu 9 van de 10 beschikbare plaatsen ingevuld en zijn we benieuwd naar de laatste deelnemer, die binnenkort bekend zal worden gemaakt.

Helsinki is pas de 2e Finse deelnemer ooit, na FC Honka in 2012 tijdens de 19e editie. Helsinki FA is het selectieteam van Regio Helsinki van de Finse Voetbalbond. Met de toezegging van de Finse debutant is het Scandinavisch gehalte van de komende editie met verder een Zweeds  en 2 Deense teams hoog.

Halmstads BK (foto LO) neemt voor de 3e keer deel na 1998 en 2014 toen men teleurstellend 9e werd. Het eerste team komt na de promotie het afgelopen jaar weer uit in de Zweedse Eredivisie (Allsvenskan).

  

1. FC Slovacko (foto RB) neemt voor de 5e keer deel aan ons toernooi. In 2011 werd met een 3e plaats de hoogste klassering tot nu toe behaald. Het eerste team speelt op dit moment in de middenmoot van de Tjechische Eredivisie (1. Liga).

Eerder hadden al toegezegd de finalisten van vorig jaar, winnaar Brabant United uit Nederland en runner-up B.93 Kopenhagen uit Denemarken, oud-winnaar Randers Freja eveneens uit Denemarken en de debutanten Lokomotiva Zagreb uit Kroatië en FC Groningen uit Nederland. Het organiserende BSC Unisson dat uitkomt met een O18 team sluit de voorlopige rij van 9 deelnemers uit 6 landen. De laatste deelnemer hoopt de organisatie binnenkort bekend te kunnen maken.

Zie ook ons uitgebreide submenu “O16-Toernooi” elders op deze site voor alle info en bijzonderheden over de komende en alle voorgaande edities.

Tekst en animaties: Fred Almoes