Dartstoernooi BSC Unisson kent weer andere winnaars

Op zaterdag 21 januari stond het Dartstoernooi bij BSC Unisson weer op de agenda. Er waren op het laatste moment nog drie afmeldingen waardoor de organisatie nog erg druk werd om het toernooi in goede banen te leiden.

Bij de recreatie hadden zich 24 deelnemers opgegeven en bij de prestatie waren er 20 aanmeldingen. Hierdoor bestond het totale deelnemersveld, net als vorig jaar, uit 44 deelnemers.

Vorig jaar wist Frank Slag het toernooi bij de prestatie te winnen door destijds in de finale Nick Braun te verslaan. Beide heren hebben de dartpijlen wekelijks in de hand en waren ook dit jaar weer van de partij op De Zweede. Naast deze twee heren waren er ook hoge verwachtingen van Dennis Sanberg, Mike Weterholt (winnaar 2015) en Oswald Blikman, omdat zij ook twee keer per week staan te gooien.

Sinds vorig jaar is er natuurlijk ook de Dartladder op De Zweede en hierdoor waren er ook hoge verwachtingen van Frank Winkelhorst, Eddy Levers (winnaar 2013) en Lennart Schoonheden.

Rond middernacht wisten we eindelijk wie er het in de finale tegen elkaar op zouden gaan nemen. Nick Braun wist net als vorig jaar de finale te bereiken en mocht het deze keer opnemen tegen Lennart Schoonheden. Qua scores gingen beide heren gelijk op, maar Nick Braun ging beter met de dubbels om en wist zo de overwinning naar zich toe te trekken.

Bij de recreatie was de winnaar van vorig jaar afwezig, dus wisten we op voorhand dat we een nieuwe winnaar zouden krijgen. Tegelijkertijd met de finale van de prestatie werd de finale van de recreatie gegooid. De man die ’s middags nog druk bezig was met de carnavalswagen, om half 7 zijn pijlen nog moest zoeken en vervolgens de meeste “supporters” (bierdrinkers) meebracht wist de finale te bereiken. We hebben het hier natuurlijk over Harrie Rademaker. In de finale moest Harrie het opnemen tegen de jeugdige Sjaak Klein Wentink en uiteindelijk was ook in deze wedstrijd het sneller uitgooien hetgeen wat de doorslag gaf. Of het nou de ervaring van Harrie was of dat hij meer geluk had…. Harrie kon in ieder geval met een brede glimlach weer huiswaarts. Alhoewel het hem nog wel de nodige rondjes kostte aan zijn trouwe “aanhang.”

Tot slot wil ik de volgende mensen bedanken:

  • Alle deelnemers voor de gezellige en geslaagde avond!
  • Monique Kip en Marjon Dijks voor de wedstrijdschema’s en het bijhouden van de uitslagen.
  • Remy van der Beek en Rite Hinnen voor de kantinedienst.
  • Egbert Roossink en Max/Alessandro voor het invallen voor mensen die zich laat hebben afgemeld.
  • Jeroen Tieberink voor het helpen ophalen van de borden.Met vriendelijke groet,
    Arjan Wissink