Een zeer fraaie accommodatie, maar nog heel veel werk te verrichten

Vanmorgen zelf maar eens een kijkje genomen op onze nieuwe accommodatie en was aangenaam verrast. De Zweede is een bijzonder fraaie en moderne accommodatie, maar……. ik schrok van de hoeveelheid werk dat we nu zelf nog moeten uitvoeren. Na het straatwerk, waarbij onder meer veel A1-spelers afgelopen zaterdag hebben geholpen, moeten we in hoog tempo zorgen dat zoveel mogelijk binnenwerk afkomt voor 24 augustus, de opening, zodat we zo snel mogelijk op De Zweede kunnen trainen, voetballen en lopen en gebruik kunnen maken van alle faciliteiten als douches, kantine, vergaderruimtes en computerruimte.

Veel gehoorde kritiek van de laatste weken was de voortdurende onduidelijkheid over wanneer vrijwilligers aan het werk konden. Uitloop van de bouw en de zomervakantie zijn hier mede debet aan geweest.

Nu beiden zo goed als ten einde zijn pakt het bestuur dit item met de nodige spoed op en komt zaterdagmorgen al bijeen om de werkzaamheden voor de komende periode in kaart te brengen. Bedoeling is dan ook om nog dit weekend een vrijwilligersplanning in elkaar te zetten, zodat elke (potentiële) vrijwilliger uiterlijk maandag precies weet wat hij de komende tijd kan gaan doen, wanneer en onder wiens verantwoordelijkheid. Ook weten we dan welke werkzaamheden tegelijk kunnen worden opgestart en welke onderlinge afhankelijkheden er zijn.

Natuurlijk weten we al dat er moet worden opgeruimd, verhuisd, geschilderd, getimmerd, plafons moeten worden aangebracht, de keuken en bar moeten worden geïnstalleerd, enz. Maar we gaan een planning uiteraard nog veel gedetailleerder uitwerken en voorzien van namen, data en tijden.

Wordt vervolgd.

Een korte impressie van de laatste week op De Zweede: (klik hier voor het fotoalbum nieuwbouw)

20140726_094527   20140726_110315 SL372109   SL372116 SL372118   SL372120 SL372121   IMG_0154 IMG_0152