Opening hardloopbaan door Ingrid Prigge.

De Boekelopers hebben in Ingrid Prigge een topper gevonden om het startsein te geven voor de 4×400 meter estafette, om de hardloopbaan van de Boekelopers officieel in gebuik te nemen. Ingrid, een hardloop icoon, heeft niet lang hoeven nadenken om de medewerking toe te zeggen. Sporten is goed voor iedereen en deze accommodatie draagt eraan bij dat de inwoners van Boekelo en omstreken gaan en blijven bewegen.

Tijdens de officiële ingebruikname van sportcomplex De Zweede op 24 augustus 2014 zal zij dus prominent aanwezig zijn.

Ingrid Prigge is een laatbloeier in de hardloopsport. Ze begon aan atletiek in 1998 in Borne bij Club Sportief. Het hardlopen ging gemakkelijk en ze deed aan regionale wedstrijdjes mee. Daarna stapte ze over naar triatlonvereniging Trios in Borne. “Ik probeerde steeds sneller te worden, ook omdat anderen zeiden dat ik talent had. Ik heb er in elk geval plezier in, met name door het clubverband. Dit is namelijk veel leuker dan alleen trainen”. In 2005 debuteerde Ingrid op de marathon afstand in de Enschede Marathon; ze finisht hier als derde vrouw in 2:45:28.

Haar persoonlijk record op de marathon van 2:41:06 vestigt ze in 2006 bij de Marathon Amsterdam. Leeftijd zegt niets, ze staat met haar marathon prestaties gewoon in de nationale vrouwentop.

Ingrid Prigge is sinds zondag 27 april 2014 de snelste Nederlandse vrouw op de marathon ooit van vijftig jaar en ouder. De atlete uit Borne legde tijdens de Enschede Marathon de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter af in een tijd van 2 uur, 52 minuten en 20 seconden. Dat was 33 seconden sneller dan het belegen oude Nederlandse record van Manna Kwak, die in 1997 een chrono van 2.53.20 realiseerde.