Eerste Sportgala BSC Unisson: een avond in stijl

Afgelopen zaterdag vond het eerste sportgala van BSC Unisson plaats. Tijdens dit gala werden de topscorers gehuldigd, het team van het jaar benoemd en werd de clubman of clubvrouw van 2016 bekend gemaakt. En natuurlijk was de dresscode gala!

Nog voor 20:00 uur stroomden de eerste gasten al binnen. Er was gezorgd voor een chique ontvangst doormiddel van een rode loper en een welkomsdrankje. Het deed ons goed om te zien dat de meeste gasten zich keurig aan de dresscode hadden gehouden. Gelukkig viel ons welkomsdrankje ook bij de meeste mensen in de smaak, voor de liefhebber: het was Canei forest fruit.

gala9   gala10   gala7a

Toen de zaal redelijk vol begon te raken besloten we om te beginnen met ons programma. De presentatie lag in handen van Suzan Nijsink, ookwel Suzan de Mol, en Nandine Mansveld. Als eerste werden de topscorers per team naar voren gehaald. Dit waren Moniek Roe of Rohé en Fleur Morsink (VR1), Robert Zoetman (7e), Jeffrey Nijhuis (6e), Frank Winkelhorst (5e), Ron Schukkert (4e), Timon Ferree en Maarten Dijkslag (2e) en Pim Ratering (1e). Zij kregen allen applaus, kussen van Suzan en een speciaal voor de gelegenheid ontworpen cocktail: Prima scora.

gala12

Ook al valt een voorzitter niet altijd ion de prijzen, hij staat wel in de schijnwerpers

Daarna was het tijd voor een woordje van onze voorzitter, Rob Stokkers. Rob nam een sprong in de tijd en nam ons mee naar mei 2017. De zaal kon vervolgens aangeven wat er dan zoal gebeurd zou zijn. René Belt was er van overtuigd dat het eerste elfal zou zijn gepromoveerd naar de 3e klasse en volgens Lotte Rademaker had Dames 1 er een heel aantal leuke speelsters bij gekregen. Suzan hoopt volgend jaar eindelijk een doelpunt van Lennart gezien te hebben, aangezien ze afgelopen jaren steeds de verkeerde kant op keek bij het “moment supreme”. De opmerking van Johan Nijhuis laten we maar even buiten dit verslag.

Vervolgens mocht Rob het team van het jaar bekend maken, dat was het eerste elftal! De jongens waren goed vertegenwoordigd tijdens het gala en bijna allemaal “strak in pak”. Het vijfde elftal mag wel even vermeld worden als een goede tweede. Ook zij hebben lang gestreden voor het kampioenschap, maar dat is ook hen helaas net niet gelukt. Wel hartstikke mooi dat ze er bijna allemaal waren! En jongens, volgend jaar kampioen hé…

gala2

BSC Unisson 1 een terechte winnaar als het team van 2015/2016

Na de pauze was het volgens Suzan tijd voor “Justin Bieber x3”, oftewijl Martijn, Mark en Willem met Umbrella. De jongens lieten de diversiteit van het eerste elftal zien door hun act van de playbackshow weer uit te voeren. (Volgend jaar een act uit het 5e elftal?)

Martijn Brinkman kon bijna direct weer het podium op want zijn 17 doelpunten dit seizoen waren goed voor een gedeelde 3e plaats. Deze deelde hij met Egbert Douwe Roossink. Teamgenoot Pim Ratering scoorde 20 keer en mocht de zilveren beker in ontvangst nemen. Daarna was het tijd voor de nummers één. Jeffrey Nijhuis en Frank Winkelhorst (26)! Jeffrey was bij de uitreiking helaas niet meer aanwezig wegens andere verplichtingen. Wel had hij van te voren aangegeven de wisselbeker aan Frank te gunnen. Frank nam zijn bekers, foto en kussen zo enthousiast in  ontvangst dat de presentatrices bijna vergaten het boeket bloemen uit te reiken. De vrouw achter de topscorer, Monica Winkelhorst, heeft de bloemen daarna alsnog in ontvangst genomen.

gala3

Topscorer Frank Winkelhorst omgeven door BSC Unisson gastvrouwen Nandine en Suzan

Als laatste was het tijd voor de bekendmaking clubman of clubvrouw van het jaar. Alle zeven genomineerden werden naar voren gehaald. Erg leuk dat ze allemaal aanwezig waren! Inmiddels is al duidelijk geworden dat deze personen allen ontzettend veel voor de vereniging doen. De één treedt vaak op de voorgrond en de ander werkt het liefst achter de schermen, maar iedereen draagt zijn steentje bij. De genomineerden voor dit jaar waren Heleen Klein Poelhuis, Gerrit Waanders, Monique Kip, Arjan Wissink, Zanja Monnink, Arno Wargerink en Wim Nijhuis. Toch kan er maar één persoon vrijwilliger van het jaar 2015/2016 worden. Dit jaar was dat Arno Wargerink! Hij heeft ervoor gezorgd dat er meer dan 40 reclameborden bij zijn gekomen langs het veld. En bovendien hebben we het scorebord aan hem te danken. Zijn volgende missie is ook al bekend: een tribune! Na deze uitreiking kwam het programma ten einde en bleef het nog lang gezellig in de kantine…

gala1

BSC Unisson man van 2015/2016 Arno Wargerink (2e van links)

Ik wil graag iedereen bedanken die geholpen heeft om het sportgala mogelijk te maken! Mede-organisatoren, barmannen, catering, bestuur BSC Unisson, webmasters, fotografe, “Chef Ballon” en Café de Buren Boekelo hartelijk bedankt voor de hulp en hopelijk kunnen we het succes volgend jaar evenaren!

Wanneer er ideeën zijn voor volgend jaar hoor ik het graag! Bijvoorbeeld een sportieve prijs voor de afdeling lopers of iets dergelijks zou ook wel heel leuk zijn.

Tekst: Nandine Mansveld; foto’s: Brigitte Jongejeugd

Klik voor het fotoalbum gemaakt door Brigitta Jongejeugd op onderstaande link.

https://drive.google.com/folderview?id=0B-1Wg1C5VBUzSGNpa0l4YmtrRG8&usp=sharing