Enschede Marathon 19 april 2015 – Verzorgingspost

Half acht waren de eerste Boekelopers present aan de Boddenkampsingel om het materiaal in ontvangst te nemen voor de Verzorgingspost. Alles was prima geregeld door de organisatie van de Enschede Marathon. De volgend ploeg volgde om half negen en daarna nog één om negen uur.

Met z’n allen werd opgebouwd; de tafels,  sponsgoten en aanwijsborden geplaatst. Voor alle lopers werden de honderden bekers met AA-drink en water gevuld, en de sponzen nat gemaakt. De persoonlijke bidons en bananen waren klaargezet voor de deelnemers aan de hele marathon.

De eerste lopers (de hele marathon; start om 10.00 uur) kwamen in een flits voorbij…..dit waren dus de snelle Kenianen!!!! Ook onze eigen Boekelopers op de halve en de 10 km deden onze post aan; nog even een goed advies en een bekertje nat en daar gingen ze weer!

enschede waterpost 02Mooi om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier het hardlopen beleeft; de een loopt al met een rood aangelopen vermoeid gezicht na vijf kilometer, terwijl de ander heel ontspannen bezig is om een bericht te versturen via zijn mobiel; een loper in een blauw pak kwam voorbij (hij liep voor een goed doel); er werd ook blootvoets gelopen.  Het nuttigen van water en sportdrink gaat heel divers; de een staat rustig stil om iets te drinken, terwijl de ander in het voorbij lopen een bekertje uit je hand grist en snel zijn weg vervolgt. Alles voor een goede tijd.

Om ca. 13.15 uur waren alle deelnemers onze post gepasseerd en volgde het opruimen en inpakken van het materiaal.

enschede waterpost 01

Vele enthousiaste reacties van lopers en verzorgers! Het is dus leuk om een verzorgingspost te bemensen. Volgend jaar weer op 17 april aan de Boddenkampsingel (als we dus zelf niet lopen….)

Vrijwilligers bedank!