BSC Unisson B-toernooi: AS Trencin wint finale van Randers Freja

In een spannende finale waarin beide ploegen nog een keer alles gaven, maar de vermoeidheid van 3 dagen voetbal in combinatie met hoge temperaturen konden voelen, trok het Slowaakse AS Trencin uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind tegen de winnaar van 2013 Randers Freja uit Denemarken. Denis Janco, aanvoerder van AS Trencin werd unaniem verkozen tot beste speler van het toernooi, Zaid Belmahdi van AFC DWS tot beste keeper, Louka Prip Andreasen van Hvidovre IF werd topscorer en Hvidovre IF, als derde geëindigd, werd gekozen tot de sportiefste ploeg van 2014.

Veel meer nieuwsberichten over het B-toernooi kun je vinden onder B-toernooi/U17 nieuwsarchief of klik hier.

De dag was begon om 10.30 uur onder alweer drukkende weersomstandigheden, met de plaatsingswedstrijden voor de posities 5 t/m 8 met De Graafschap, Ludogorets, Club Langley en TeBe Berlin.

Om 11.40 uur stonden de halve finales op de rol tussen de nog ongeslagen nieuwkomer AFC DWS uit Amsterdam, dat het als invaller meer dan uitstekend doet en de favoriet bij de bookmakers AS Trencin uit Slowakije. De andere halve finale werd een Deens onderonsje tussen het nog ongeslagen Hvidovre IF, dat een uitstekende tweede toernooi-dag kende en de winnaar van vorig jaar Randers Freja, dat dankzij een monsterzege met 9-1 op Halmstads BK pas in de laatste wedstrijd de halve finaleplaats veiligstelde.

DSC_2561

Overzichtsfoto De Grobbe (foto boven) en foto’s van De Graafschap en Ludogorets bij aanvang van de openingswedstrijd op de finale dag (foto’s onder).

IMG_2558   IMG_2560

Update 11.30 uur: De Graafschap heeft zich door 2-0 winst op het Bulgaarse Ludogorets geplaatst voor de wedstrijd om de 5e/6e plaats om 14.00 uur, waarin TeBe Berlin de tegenstander zal zijn.

IMG_2585   IMG_2580

Sfeerbeelden van de 1/2 finales tussen Hvidovre en Randers Freja (L) en DWS en Trencin (R).

Update 12.45 uur: Titelverdediger Randers Freja staat wederom in de finale na een 2-1 winst op de andere Deens deelnemer Hvidovre IF. In de andere halve finale was AS Trencin uit Slowakije met 2-0 te sterk voor DWS uit Amsterdam.

IMG_2588   IMG_2591

Bovenstaand de 1-0 in beeld van Trencin tegen DWS (L) en de ontlading na de beslissende 2-0 (R), waarmee de eerste finaleplaats ooit voor AS Trencin werd veiliggesteld.

Update 13.55 uur: BSC Unisson was in de laatste wedstrijd duidelijk aan het eind van haar Latijn en leed op het eind de eerste ruime nederlaag van het toernooi tegen Halmstads (1-6) en werd tiende. Desondanks kan de organiserende vereniging, die met de jongste ploeg ooit uitkwam, terugkijken op het beste toernooi sinds jaren. Club Langley was te sterk voor Lidogorets (2-1) en werd zevende.

IMG_2595   IMG_2599

De aanvoerders van Hvidovre en DWS bij de toss voor de wedstrijd om de 3e/4e plaats. Om 14.28 uur zijn de wedstrijden om de 5e/6e en de 3e/4e plaats bij rust tijdelijk stilgelegd vanwege noodweer.

Update 14.52 uur: Er wordt weer gevoetbald.

Voorstellen van de finale-teams AS Trencin en Randers Freja (L) en een spelmoment uit de finale (R).

IMG_2608   1932668_312126218945772_797062200216022892_o

Update 16.45: Het conditioneel ijzersterke AS Trencin uit Slowakije is winnaar van de 21ste editie BSC Unisson B-toernooi na een 1-0 overwinning in de finale op de winnaar van 2013, Randers Freja uit Denemarken. AS Trencin aanvoerder Denis Janco wordt verkozen tot beste speler van het toernooi.

IMG_2629

Foto boven een zingend en feestvierend AS Trencin uit Slowakije als winnaar van de 21ste editie van het Internationale BSC Unisson B-toernooi 2014.

Op de plaatsen 2 en 3 eindigden de Deens teams van Randers Freja en Hvidovre IF. Al met al opnieuw een geslaagd toernooi.

Volgend jaar de 22ste editie voor het eerst op het nieuwe sportpark De Zweede.